22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

İmdada hava ambulansı yetişti

Bartın Devlet Hastanesi'ne sabah saatlerinde karın ve bacak ağrısı şikayetiyle gelen Safiye Özdemir Ankara'ya gönderildi.

Safiye Özdemir'in (62) acil servis doktorları tarafından yapılan muayene sonucu kalp ana damarının yırtıldığı öğrenilince devreye Sağlık Bakanlığı'nın ambulans helikopteri devreye girdi.
İstanbul'dan kalkarak Bartın'a gelen ambulans helikopter hastayı alarak 112 acil ekipleri tarafından önceden yeri belirlenen Ankara Dışkapı SSK Hastanesi Kalp Damar Cerrahi Bölümüne götürdü. Safiye Özdemir helikopterle Ankara'ya sevk edilirken yakınları gözyaşlarına hakim olamadı.


Sağlık Müdürü Osman Nacaroğlu, Bartın'da ilk kez yapılan ambulans helikopter sevki ile eksiklerini görme şansını bulacaklarını söyledi.


Müdahaleyi yapan Uzman Doktor Mehmet Ali Ceyhan da, şunları söyledi: "Hastamız il merkezi dışından gelen bir hasta. Bize karın, sırt ağrısı ve bacak ağrısı şikayetiyle geldi. Sabah başlayan bir ağrısını tarif etti. Yaptığımız fizik muayenede kalpten çıkan ana damarın yırtıldığını düşündük. Tansiyonu yüksekti. Buna yönelik olarak ilk müdahaleyi yaptıktan sonra da hastanın tomografisini istedik. Tomografide kalpten çıkan ana damarın tamamen yırtıldığını ve en aşağı seviyelere kadar ulaştığını söylediler.
Bu durum hastaya acil müdahale gerektiren bir durumdu. Acil ameliyat endikasyonu vardı. Bunun üzerine112 ile irtibata geçerek, bu hastanın ambulans helikopterle sevkinin daha doğru olacağına karar verdik."
Hastayı Ankara Dışkapı SSK Hastanesi Kalp Damar Cerrahi Bölümü'nün kabul ettiğini belirten Ceyhan, "İstanbul'dan gelen hava ambulansı ile hastamızı Ankara Dışkapı SSK Hastanesi'ne acil ameliyat olmak üzere gönderdik" dedi.


ACİL HİZMETLERDE ZAMAN KAYBI OLMAYACAK
Bartın Sağlık Müdürü Osman Nacaroğlu da, bu hizmetten Bartın'ın yararlanması konusunda zaten çalışmaların devam ettiğini söyledi. İniş alanının yapımıyla ilgili girişimlerin sürdüğünü anlatan Nacaroğlu, şöyle konuştu: "Eylül ayında 10 tane daha ambulans faaliyete geçecek. Çanakkale'den Ağrı'ya kadar bütün bölgelerimizde ambulanslarımız konuşlanacaktır. Böylece acil hizmetlerde zaman kaybı da çözümlenmiş olacak. Acil hizmetlerde bir hasta giderken gideceği hastane ve hekim tayin ediliyor. Gittiği zaman
hastane hastaya anında müdahaleye bekliyor. Bu da sağlıkta geldiğimiz noktayı gösteriyor. Vatandaşımız bu hizmetlerimizden ücretsiz yararlanacaktır."

iha
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2009 Salı 13:55:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?