22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

İnkumu eski günlerine kavuşacak

Bartın’ın turistik beldesi İnkumu’nda geçtiğimiz yaz mevsiminde yaşanan sel felaketinin ardından, beldede su baskınlarının yaşanmaması için yaka seli ve taşkınlardan koruma projesi hazırlanıyor.

Devlet Su İşleri (DSİ) 233. Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, İnkumu’nda kış aylarında ve yağmurlu günlerde yaşanan sel ve taşkınların önlenmesi kapsamında bir proje hazırlandığı ve projenin kısa sürede hayata geçeceği belirtildi.

Beldeye giden yolun bir kenarında bulunan derenin ıslah edilmesi, diğer tarafında ise duvar ve menfez çalışmalarının yapılmasıyla taşkınların önleneceğini belirten DSİ 233. Şube Müdürü Sedat Tekin, "Menfez ve duvar yapıları için belediye, Köy Hizmetleri Müdürlüğü ile Karayolları arasında ortaklaşa çalışma yapılması gerekiyor. Dere ıslahı bizim işimiz. Bu konuda etüt ve programlarımızı tamamladık, gerisi ödeneğe kaldı. Bu projenin tamamlanmasının ve hayata geçirilmesinin ardından İnkumu’nda turizm daha da artacak. Önümüzdeki turizm sezonuna kadar bu çalışmaları tamamlamayı hedefliyoruz" dedi.

Bartın Karayolları Müdürü Rahettin Koçak ise, ortaklaşa yapılacak bir projede diğer kurumlara yardımcı olacaklarını belirtti.

Turizm sezonunun en güzel günlerinde yaşanan sel felaketi sonrasında turizmciler tatil beldesini terk etmiş ve turizm sezonu büyük hayal kırıklığı ile sona ermişti.

Bartın
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2004 Perşembe 14:36:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?