18
Mayıs
2024
Cumartesi
BARTIN

İnşaat çalışmaları çileden çıkarttı

Bartın'da, inşaat çalışması yapan firmaların, yaya ve araç yollarını gelişigüzel kapatması vatandaşları çileden çıkarttı.


Bartın'da inşaat firmalarının yaz mevsiminin son günlerinde çalışmalarını hızlandırması vatandaşları sıkıntıya sokuyor. İnşaat çalışmalarında özellikle gürültüden şikayetçi olan vatandaşlar bu kez, kimseye bildirilmeden araç ve yaya kaldırımlarının trafiğe kapanmasından şikayetçi oldu.


İnşaat çalışmaları sırasında Trafik Müdürlüğü'ne bilgi verilmeden sokakların trafiğe kapatılmasına tepki veren vatandaşlar, "Burası köy mü? İnsan haber verir. İşimize ve çarşıya gidebilmek için vakit kaybediyoruz. Adamlar kimseye haber vermeden yol kapatıyor. Yetkililerin buna dur demesini bekliyoruz. Gürültüye bir yere kadar dayanabiliriz ama yolun kapatılmasına izin verilmemesi gerekir. Evimizde hasta olsa, ambulans nereden gelecek, doktor nasıl gelecek. Ya da hasta nasıl hastaneye ulaştırılacak. Böyle bir durumda trafik mi, belediye mi, yoksa kimseye haber vermeden yolu kapatan firma mı sorumlu olacak?" diyerek tepkilerini dile getirdi.
Sabah saatlerinde işyerlerine gitmek için evlerinden çıkan vatandaşlar da yaya kaldırımlarından geçemediler. Bu tür çalışmaların daha önce vatandaşa bilgi verilerek yapılması gerektiğini söyleyen vatandaşlar, "İşimize nasıl gideceğiz. Giderken de gelirken de sıkıntı olacak. İnşaat yapılıyor diye milleti rahatsız etmeye kimsenin hakkı yok. Üstelik izin de alınmadan yapılmış. Zaten yetkililerin hem araç yolunun hem de yaya yolunu kapatılarak çalışma yapılmasına izin vereceğini düşünmüyoruz" diyerek tepki gösterdi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2008 Pazartesi 12:08:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?