17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

İnşaat işçileri eylem yaptı

VALİLİK KONAĞI İŞÇİLERİ EYLEM YAPTI

Bartın'da, yapımına 2001 yılında başlanan Hükümet Konağında çalışan işçiler taşeron firmadan paralarını alamadıkları iddiasıyla iş bırakma eylemi yaptı. İşçilerin yanına gelen firma sahibi gazetecilere tepki gösterdi.

Bartın Hükümet Konağında çalışan işçiler paralarını alamadıkları iddiasıyla iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Hükümet Konağı önünde toplanan işçiler, "taşeron firmanın SSK'larını yapmadığını ve 35 gündür para alamadıklarını" belirtti. Bartın'a çalışmak için Kahramanmaraş, Adana, Osmaniye ve Kayseri'den gelen 17 işçi taşeron firma tarafından perişan edildiklerini söyledi. İşçilerden Osman Yalçın, "35 gündür çalışıyoruz. 1 lira para alamıyoruz. SSK'larımızın da yapılmadığını öğrendik. Bizi çalıştıran adam İstanbul'a kaçtı. Vali, Belediye Başkanı ve Bayındırlık Müdürü ile görüştük. Sonuç alamadık. Birilerinin bize sahip çıkmasını bekliyoruz" dedi. İşçilerden bazıları da "hasta olduklarını ancak SSK'larının yapılmadığı için hastaneye gidemediklerini" belirtti.

Yüzde 80'i tamamlanan Hükümet Konağı inşaatında çalışan ve taşerondan paralarını alamadıklarını belirten işçilerle görüşmeye gelen Hükümet Konağı inşaatının yapım işini üstlenin firma yetkilisi ile işçiler arasında tartışmalar yaşandı. İşçiler haklarını istediklerini belirtti. Firma yetkilisi işçilere, "Gidin hakkınızı taşerondan alın. Benim size borcum yok. Ben sizi çalıştırmadım" dedi. Firma yetkilisi, işçiler ile firma yetkilisinin tartışmasını görüntülemeye çalışan gazetecilere tepki göstererek, çekim yapmalarına engel olmaya çalıştı. Bir süre sonra firma yetkilisi ile görüşmelerini sonlandıran işçiler, paralarını almadan çalışmayacaklarını ve eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.

VALİLİK KONAĞI İŞÇİLERİ EYLEM YAPTI
VALİLİK KONAĞI İŞÇİLERİ EYLEM YAPTI
VALİLİK KONAĞI İŞÇİLERİ EYLEM YAPTI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2010 Cuma 11:49:04
Güncelleme :8 Ocak 2010 Cuma 14:17:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kemal yapincak IP: 217.191.75.xxx Tarih : 14.01.2010 20:42:48

vaybe 2001den2010 aradan9sene gecmis hala yüzde80i bitmis demekki  bunlari denetliyen veyahut kontrol eden bir kurulus yok firma demekki kafasina göre yapiyor bune kardesim koskoca 9 sene 9 senede baras temelini atsan barasi bitirirzin bu geri kalan yüzde 20 nezaman biter allah bilir artik mademki is yaptiriyorsunuz bu insaatin birde bitis tarihi olmazi gerekir  takip edin kardesim takip