17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

İnşaat sektörü canlanıyor

BARTIN'DA İNŞAAT SEKTÖRÜ CANLANIYOR

AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, Bartın'da son aylarda inşaat sektöründeki canlanmanın umut verici olduğunu belirterek, yapımı hızla devam eden çok sayıda site ve toplu konut inşaatlarıyla Bartın inşaat sektöründe büyüdüğünü söyledi.

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, AK Parti Bartın İl Başkanı Yakup Ulupınar ve bazı teşkilat mensuplarıyla birlikte Bartın'da faaliyet gösteren bazı inşaat firmalarını ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi aldı. Bartın şehir merkezi başta olmak üzere ilçe ve beldelerde de lüks konut inşaatlarının arttığını gördüklerini belirten Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın'ın giderek artan konut ihtiyacının yeni yapılan toplu konut ve site inşaatlarıyla giderilmekte olduğunu, yapılan konutların da gerek mimari tarzı gerekse dış görüntüsü itibariyle Bartın'a çağdaş bir görünüm kazandırdığını söyledi.

Milletvekili Yılmaz Tunç, yapılan lüks konutların yanı sıra tarihi evlerin restorasyonu konusunda da tarihi konutların sahiplerine seslenerek, "Hep birlikte tarihimize de sahip çıkmalıyız. Maddi durumu iyi olanların öncelikle Kültür ve Turizm Bakanlığının hibe yardımlarını beklemeden evlerini yok olmaktan kurtarmaları ve Bartın'a kazandırmaları gerekir" dedi. Maddi durumu restorasyon için yeterli olmayanlara Bakanlıkça hibe desteği verildiğini belirten Milletvekili Tunç, TOKİ'nin de tarihi evlerin restoresi için gerekli yardımı yaptığını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Mart 2010 Salı 12:58:02
Güncelleme :9 Mart 2010 Salı 14:24:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?