17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Irmaktaki harfiyat temizleniyor

Bartın Belediye Başkanlığı özellikle yaz mevsiminde suyun akışının engelleyen ve bu sebepten dolayı çevrede kötü kokuların oluşmasına sebep olan hafriyatları kendi imkanları ile temizliyor.


Yaz günlerinde ırmaktaki su seviyesinin azalması ve suyun akışını da engelleyen hafriyatların olması sebebiyle oluşan kötü kokulara son vermek amacıyla belediye ekipleri tarafından çalışma başlatıldı. Asma Köprü altından geçen Bartın Irmağı'nda iş makineleri ile yapılan çalışmalarda ırmak içinden çıkan hafriyat hayrete düşürdü. Çalışmaları sürdüren ekipler ırmak içinden 200 kamyona yakın hafriyatın çıktığını söyledi.


Asma Köprü altında yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Bartın Belediye Başkanı Ahmet Altıntel," Amacımız ırmak akışının daha iyi sağlanmasıdır. Köprü çalışmaları sırasında ırmağa dökülen çakıl, şimdi ırmağın akışını engelliyor. Biz DSİ Bölge Müdürlüğü'nden ekip ve yardım talebinde bulunduk. Ama talebimize cevap alamadık. Artık daha fazla bekleyemezdik ve biz de vakit kaybetmeden çalışmalara başladık. Buradaki hafriyatı temizleyeceğiz. Bu sayede hem ırmak derinleşecek, hem de suyun akışını hızlanmış olacak" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 12:06:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?