16
Mayıs
2024
Perşembe
BARTIN

İş adamları zirveye katılacak

Bartın Aktif İşadamları Derneği (BAKİAD), Bartınlı işadamlarını, Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) tarafından Dış Ticaret Müsteşarlığı'nın eşgüdümünde ve Dışişleri Bakanlığı'nın işbirliğiyle İstanbul Dünya Ticaret Merkezi Expo Center'de 2-5 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü 2009 Zirvesi'ne götürecek.


BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt, üyesi oldukları Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) tarafından İstanbul Dünya Ticaret Merkezi Expo Center'de 2-5 Haziran tarihleri arasında Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü 2009 Zirvesi düzenleneceğini bildirdi.
BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt, 150 ülkeden 2 bin ithalatçı firma, Türkiye'den 3 bin firma, 400 ürün tanıtım standı, 120 bin ikili iş görüşmesiyle 7 milyar dolar ticaret hacminin hedeflendiği Dünya Ticaret Zirvesi programının işadamları ve sanayicilerimiz tarafından kaçırılmaması gerektiğini söyledi.
Ekonomik daralmanın yaşandığı bu günlerde yeni pazarlara açılmaya vesile olacak bu dev zirvenin işadamlarımız açısından büyük bir fırsat niteliğinde olduğunu anlatan Dikyurt, www.tuskonwtb.com adresi üzerinden Dünya Ticaret Zirvesine müracaatta bulunulabileceğini veya başvurmak isteyenlerin BAKİAD'la irtibat kurmaları gerektiğini hatırlattı.
Bartın BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt konuşmasında, "Bartın Aktif İşadamları Derneği olarak üyelerimizi, Bartınlı sanayici ve işadamlarımızı uluslararası organizasyonlara taşıyoruz. Onlar ürettikleri mallarını, BAKİAD da Bartın'ı anlatıyor" dedi.
BAKİAD'ın Bartın merkezli küresel bir oyuncu olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini belirten Dikyurt, şunları söyledi: "Dünya Ticaret Zirvesi'ne Madeş,Türkili Konserve, Ünaloğulları Gıda Bartın Kestane Şekeri, Özçelikkaya Beton Parke, Özsüt-Türkova Süt Ürünleri, Toksözler Market, Merkür Bilişim gibi firmalar katılacak. Zirveyle ilgili bilgilendirmede bulunulan ve davet edilen yaklaşık 15 firmamızla görüşmelerimiz devam ediyor. Tüm iş adamlarımıza, sanayici ve üreticilerimize çağrıda bulunmak istiyorum.
Bu fırsatların kaçırılmaması gerektiğine inanıyoruz."

iha
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2009 Cuma 18:19:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?