18
Mayıs
2024
Cumartesi
BARTIN

İş Kurumu tarafından anket

Türkiye İş Kurumu Bartın İl Müdürlüğü il genelinde başlatılan 2008 İşgücü Piyasası Bilgileri Anketi'nin 20 Kasım'a kadar doldurulması gerektiği belirtildi.


Türkiye İş Kurumu tarafından 81 ilde başlatılan 2008 İşgücü Piyasası Bilgileri Anketi devam ediyor. İş Kurumu Bartın İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, anketin 20 Kasım 2008 tarihine kadar doldurulması gerektiği belirtildi.

İş Kurumu İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "İlimizin istihdam ve mesleki eğitim politikalarının oluşturulması, istihdamı koruyucu, geliştirici ve işsizliği önleyici tedbirlerin alınması, muhtelif sektör ve branştaki işgücü açığının belirlenmesi, işgücü ve mesleki eğitimin belirlenmesi amacıyla işgücü piyasası verilerini yerel ve ulusal bazda derlemek, analiz etmek, yorumlamak ve yayınlamak büyük önem arz etmektedir. Kurumumuz bu kapsamda, işgücü piyasası verilerini derlemeye yönelik olarak elektronik anket geliştirmiştir.

Anketle elde edilen verilerin analizi sonucunda, ülke genelinde iller itibarıyla işyerlerinin iktisadi faaliyet kollan dikkate alınarak gelişen ve daralan sektörleri belirlemek, bu sektörlerde, mevcut ve gelecekte ihtiyaç duyulacak yada ortaya çıkacak açık işleri meslekler bazında tespit etmektir. Dolayısıyla, anketten elde edilen veriler ışığında, işgücü piyasasında meydana gelen değişme ve gelişmelerin işgücü üzerindeki etkisini ortaya çıkartmak ve alınması gerekli önlemleri belirlemek amacıyla, genelde istihdam ve eğitim politikalarının oluşumuna katkı sağlamak, özelde ise kurumumuz hizmetlerinin etkin bir şekilde sunulması için plan ve programlar geliştirmektir.

Anket elektronik ortamda yer almakta olup, bu anketin Internet üzerinden doldurulması bütün işverenlerimizden talep edilmekledir. Analiz sonuçlarının ülke ve il düzeyini daha iyi bir şekilde yansıtabilmesi için geliştirilen anketin işyerlerince doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurulması gerekmektedir. Anket doldurulmasına yardımcı olmak amacıyla İl Müdürlüğümüz tarafından anket çalışmasına 180 numaralı telefonla destek verilecek olup, tereddüde düşülen hususlarda 180 numaralı telefonumuz aranarak yardım alınabilecektir" denildi.


Anket çalışmalarının istenilen şekilde ve zamanında yapılabilmesi için gerekli hassasiyetin gösterilmesini isteyen İş Kurumu yetkilileri, yapılan anketin 20 Kasım 2008 tarihine kadar doldurulması gerektiğini belirtti.

İha
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 15:20:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?