17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

İş Kurumu ve TSO'dan proje işbirliği

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kemik, İş Kurumu ile Bartın TSO arasındaki uyumun önemli projelerin oluşturulmasını sağlayacağını ifade etti.

İş-Kurumu Müdürlüğü ile Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) arasındaki uyumun projelerin oluşmasını sağlayacağı belirtildi.

Bartın TSO Başkanı Mehmet Kemik, daha önce Bartın Ticaret ve Sanayi Odası ve Bartın İş Kurumu Müdürlüğü ile yapılan 3 projenin başarılı şekilde gerçekleştiğini, kursiyerlerin mezun olduğunu ve eleman gereksinimi olan işyerlerine yerleştirildiğini ifade etti.

Kemik, "İlk yaptığımız Kurucaşile'de Yat İmalatçıları ile ilgili kurs, daha sonra ayakkabı-saya ve tekstil ile ilgili kurs, en son da ön muhasebe elemanı yetiştirme kursundan kursiyerlerimiz mezun olmuş, büyük çoğunluğu işe yerleştirilmişlerdir. Uyum içinde çalıştığımız kurumların başında gelen İş Kurumu Bartın İl Müdürlüğü ile diyaloglarımız özellikle işverenlerimizin sorunlarını paylaşmakta ve onların kurumla ilgili sorunlarına karşılıklı çözüm bulmaktadır. Sanayicilerimizle ve Gıda sektörü temsilcileri ile ilgili yaptığımız toplantıda konuşulduğu üzere, özürlü istihdam zorunluluğu olan işyerlerine sorunlarına çözüm adına yardımcı olunması ve onların istihdamla ilgili problemlerine çözüm bulunması İş Kur Müdürlüğü kadar her kurumun görevidir. Yaptığımız toplantıda Organize Sanayi Bölgemizde faaliyet gösteren bir fabrikamızda özürlü çalıştırılmamaktan dolayı 108 bin YTL ceza kesildiği ifade edilmişti. Ancak bunun 112 YTL olduğunu kurumdan öğrenmiş bulunuyoruz. İş Kur Müdürlüğü bu konuyla ilgili yaptığımız müracaatta konu ile ilgili firmaya yardımcı olduklarını, liste halinde özürlü-sakat istihdamı için kurumda kayıtlı eleman müracaatlarını bildirdiklerini, ancak gönderilen elemanları firmanın kabul etmediğini daha sonra 700 kişilik istihdam için liste gönderildiğini bunlardan seçim yapmaları konusunda uyardıklarını, fakat tüm uyarılara ve yardımcı olunmasına rağmen hükümlerini yerine getirmedikleri için firmaya ceza yazılması sanayicilerin temsilcisi olarak bizleri üzmüş, kurumun yol ve yöntem göstermesi çabasının yetersiz kaldığı izlenmiştir" dedi.

Bartın TSO, İş Kurumu İl Müdürlüğü ile sanayicilerimizin arasında diyalogun her zaman ve her koşulda yapılması gerektiğini ve bu konuda yardımcı olacaklarını ifade eden Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kemik, "İş Kur Müdürü Ramazan Erdim ve personeli bugüne kadar yaptığımız her türlü girişim ve müracaatlarda yardımcı olmuşlar yol ve yöntem göstermişlerdir. Tüm kurumlardan aynı özveriyi beklemek sanayicilerin ve girişimcilerin en doğal hakkıdır. İş Kurumu ile yeni personel yetiştirilmesi, satış elemanı açma kursu hazırlığı içinde olduğumuzu, bununla ilgili duyuru yapacağımızı belirtmek isterim. Perakende sektörünün talepleri doğrultusunda lise ve üniversite mezunu kursiyerlerin müracaatları ile oluşacak kurs programı çok yakında Bartın Ticaret ve Sanayi Odası ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından duyurulacak olup, bu nedenle başta İş Kur olmak üzere il kalkınmasında destek olan tüm amir ve yöneticileri kutluyor ve her zaman yardımcı ve destekçi olmaya hazır olduğumuzu ifade ediyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2008 Cumartesi 13:29:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?