17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

İş var işçi yok

İŞ VAR İŞÇİ YOK

Bartın'da açılan tekstil fabrikasında çalıştırılmak üzere 300 işçi aranıyor. Fabrikaya işçi bulmak için fabrika sahipleri köy köy dolaşmaya başladı.

İstanbul'dan Bartın'a gelen ihracatçı tekstil firması, 300 kişiyi işe alacak. Türkiye'de işçi alımı söz konusu olduğunda müracaat patlaması yaşanmasına karşılık Bartın'da aynı durum söz konusu olmadı. Günlerdir fabrikada çalıştırmak için işçi arayan fabrikanın sahipleri köy köy gezerek işçi aramaya başladı. AK Tekstil firmasının ortağı Ercan Aras, Bartın'da karşılaştıkları durumun kendilerini şaşırttığını belirterek "İhracatçı firmayız. Bartın'a istihdam oluşturmak için 300 eleman alacağız. Asgari ücret,

yemek ve servis dahil. Müracaatlarda sıkıntı yaşıyoruz. Çalıştıracak işçi bulamıyoruz. Gömlek ve penye üretimi yapıyoruz. Almanya, Fransa ve İngiltere'ye ihracat yapıyoruz ama çalıştıracak işçi bulamıyoruz" dedi.

Ak Tekstil ortaklarından Ali Özen de birçok reklam ve tanıtım yapmalarına karşılık sonuç alamamalarının kendilerini üzdüğünü belirterek şunları söyledi: "Türkiye genelindeki işsizliğin burada da olduğunu düşünerek buraya yatırım yaptık. Ama işçi bulamıyoruz. İstanbul'dan geldik. Tekstil de çalışmış veya bu işe eğilimi olan arkadaşlarla çalışmak istiyoruz. 300 kişiyi istihdam ederek, ihracata katkıda bulunmak istiyoruz."

Toplam 7 bin metrekare alan üzerine kurulu fabrikanın 3 katı boş duruyor. Fabrika sahipleri üç katta çalıştıracak işçi aramaya devam ediyor.

İŞ VAR İŞÇİ YOK
İŞ VAR İŞÇİ YOK
İŞ VAR İŞÇİ YOK
İHA
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2010 Perşembe 12:14:04
Güncelleme :22 Temmuz 2010 Perşembe 14:49:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?