16
Mayıs
2024
Perşembe
BARTIN

İşadamlarından Müftü Bayrak'a ziyaret

Bartın Müftüsü İsmail Bayrak 1986 yılından beri her yıl ekim ayının ilk haftasının Camiler Haftası olarak kutlandığını, 2003 yılından itibaren de bu haftanın "Camiler ve Din görevlileri Haftası" olarak kutlandığını belirtti.

Camiler ve Din görevlileri Haftası'nın Bartın il genelinde, ilçe ve beldelerde dolu, dolu etkinliklerle kutlandığına dikkat çeken Müftü İsmail Bayrak Bartın Aktif İşadamları Derneği (BAKİAD) Yönetim Kurulu'nu makamında kabul ettiği esnada yaptığı konuşmada öncelikle camilerin önemine dikkat çekti.

Camiler ve Din görevlileri Haftası münasebetiyle kendilerini ziyaret eden BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt ve beraberinde bulunan Yaşar Bahçıvan, Mehmet Çelikkaya, Aydemir Toksöz, Mustafa Çiftçi ve Hasan Önder'den oluşan heyete teşekkür eden Bartın Müftüsü İsmail Bayrak, camilerin sadece namaz vakitlerinde insanları toplama yeri olmadığına sosyalleşme vazifesinin yerine getirildiği, coğrafyayı vatan kılan, dindarlığı, dinin güzelliklerini yansıtan mekanlar olduğunu anlattı. Din görevlilerinin de camilerin ayrılmaz parçaları olduğunu belirten Müftü Bayrak, din görevlileri olmadan camilerin manasının tamamlanamadığını ifade ederek, "Din görevlisi deyince akla, müjdeleyen, ayrım yapmayan, doğru İslam'ı bilen ve insanlara anlatan, zorlaştırmayan kolaylaştıran insanlar gelmektedir. Din görevlilerinin maddi, manevi ve fiziki nüfuzu yoktur. Din görevlilerinin değişmez 3 temel özelliği, hizmet aşkı, sağlıklı bilgiyle bütünleşmesi ve yüreğindeki insan sevgisidir" dedi.

Hafta boyunca cami, Kur'an kursu bakım, onarım ve temizlik kampanyası, camilerde kütüphane, kitaplık düzenlemesi, çocuk yuvası, esnaf, cezaevi ve hastane ziyareti, hatim ve mevlit programı, sembolik de olsa kan bağışı ve organ bağışı kampanyası, fakirlere yardım, kitap dağıtımı, resmi kurum ve kuruluş ziyareti, yardımlaşma ve dayanışma etkinlik kampanyaları düzenlendiğini açıklayan Müftü Bayrak, ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Dr. Muhlis Akar tarafından Halk Eğitim Merkezi Salonunda "Camilerin Bireysel ve Sosyal Hayatımızdaki Yeri" konulu halka konferans verildiğini söyledi. Camilerin yapımında emeği geçen ancak vefat eden kişilerin ruhuna hatimler okutulduğunu belirten Müftü Bayrak, hayatta olan esnafımıza, halkımıza da uzun ömürlü hayat sürmeleri konusunda dualar yapıldığını dile getirdi.

Bartın İl genelinde 72 Kur'an Kursu bulunduğunu 14 Kur'an Kursu açılması konusunda da talepler bulunduğunu açıklayan Müftü Bayrak, Kur'an Kurslarının bulunduğu yerlerde dini hassasiyetlerin yükseldiğine şahit olduklarını söyledi. Müftü Bayrak, Bartın genelinde müftülüklerdeki idari çalışanlarla birlikte 100'ü kadrosuz olmak üzere 705 camide 690 kişiyle hizmet verildiğini sözlerine eklerken camilere olan desteklerinden ve duyarlılıklarından dolayı tüm Bartın halkına teşekkür etti. BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt ise Bartın Müftüsü İsmail Bayrak'ı Camiler ve Din görevlileri Haftası münasebetiyle tebrik ederek il genelinde bulunan tüm din görevlilerinin haftalarını kutladığını, Bartın Müftülüğü'nün yaptığı çalışmalarından dolayı Müftü Bayrak'a teşekkür etti. Ziyaret sonunda Bartın Müftüsü İsmail Bayrak BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt ve dernek yönetim kurulu üyelerine peygamberimizi anlatan kitap hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2009 Çarşamba 09:51:01
Güncelleme :7 Ekim 2009 Çarşamba 22:30:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?