16
Mayıs
2024
Perşembe
BARTIN

İşadamlarından Toptan'a ziyaret

Bartın Aktif İşadamları Derneği (BAKİAD) Yönetim Kurulu, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Köksal Toptan'ı makamında ziyaret etti.

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç önderliğinde TBMM Başkanı Köksal Toptan'ı makamında ziyaret eden BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt, AK Parti Bartın Eski Milletvekili Asım Kulak ve Bartınlı işadamlarından oluşan heyet TBMM Başkanı Toptan'a TBMM Başkanlığına seçilmesinden dolayı duydukları memnuniyeti belirterek, kendisini tebrik ettiler. 

Ziyarette, BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt, derneklerinin çalışmaları hakkında bilgiler verdi. TBMM Başkanı Köksal Toptan da bölgenin kalkınması ile ilgili olarak sanayide, tarımda, turizmde ve eğitimde hükümetin gerekli çalışmaları yaptığını, Bartın'ın sorunları ile Bartın Milletvekillerinin yakından ilgilendiğini, kendilerinin de her konuda desteğe hazır olduğunu söyledi.

Bartın-İstanbul hattı yük ve yolcu taşıma demiryolu hattı projesi, doğalgaz, Filyos vadisi projeleri hakkında bilgiler veren TBMM Başkanı Toptan, Saltukova Havaalanının 2008 Mart ayında iç hatlar, Mayıs ayında ise dış hatlar uçuş seferlerini başlayacağı müjdesini verdi. Tarım ve hayvancılık sektörü olmak üzere hazırlanan bölgesel projelere gerekli desteklerin verileceğini açıklayan Toptan, BAKİAD Yönetim Kurulu'na ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ziyaret esnasında TBMM Başkanı Köksal Toptan'a BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt tarafından üzerine hat yazısıyla isminin yazıldığı özel hediye verildi. Daha sonra AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ve CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya'yı ziyaret eden BAKİAD yönetim kurulu Bartın'a yapılacak yatırımlar hakkında bilgi alışverişinde bulundular. Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın'ı her alanda geliştirmek için çalıştıklarını, üniversite, doğalgaz, sanayi alanlarının genişletilmesi, demiryolu, Karadeniz sahil yolu, duble yolların tamamlanması ve baraj başta olmak üzere büyük projelerin yanı sıra Bartın halkının tüm sorunları ile ilgilendiklerini en kısa süre içerisinde Bartın'ı hak ettiği noktaya çıkaracaklarını söyledi.

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, daha sonra BAKİAD Yönetim kuruluna TBMM'de yemek daveti verdi. Ayrıca, BAKİAD Yönetim Kurulu CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya'yı da ziyaret etti.

Yaptıkları ziyaretlerden memnun kaldıklarını anlatan BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt, TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın TBMM'ye başkanlık etmesinden bölge halkı olarak büyük gurur duyduklarını belirterek sivil toplum kuruluşları ve işadamları olarak bölgenin sorunları ile yakından ilgilendiklerini söyled

ajanslar
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2007 Perşembe 17:44:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?