17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

İşçi alım mülakatları sona erdi

Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) alınacak 3 bin işçi için Bartın'ın Amasra ilçesindeki Müessese Müdürlüğü'nde başlatılan mülakatlar tamamlandı. Mülakatlara çeşitli sebeplerden dolayı katılamayanlar için son bir şans verildi.


Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun (TTK) 3 bin işçi alacağını açıklaması üzerine kuruma müracaat eden toplam 37 bin 196 kişi arasında seçim yapılabilmesi için ön öleme mülakatları Bartın'ın Amasra ilçesinde de bugün tamamlandı. Mülakat tarihini kaçıranların ya da çeşitli sebeplerden gününde gelemeyenlerin salı günü son şans olarak mülakatlara girebileceği açıklandı.


Amasra Müessese Müdürlüğü'nde mülakata giren 3 bin 600 adayın çoğunun gurbete gidenlerden oluştuğu öğrenildi. Gurbetteki gençlerin, maden ocaklarında çalışabilmek umuduyla yeniden memleketlerine döndükleri gözlendi.


SÖYLENTİLERE ALDANMAYIN
TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Avukat Yılmaz Tunç, maden ocaklarına işçi alımında torpilin geçerli olmadığını, hak edenin ve şartlara uyanların işe alınacağını belirterek işçi adaylarını kimseye para veya rüşvet teklif edilmemesi konusunda uyardı.
Avukat Yılmaz Tunç, işçi adaylarına torpil konusunda konuşulanların gerçeği yansıtmadığını, kimseye inanmamaları gerektiğini söyledi.


Rüşvet verilmemesi konusunda işçi adaylarını uyaran Tunç, "TTK, memleketimiz ve ülkemiz için ekonomik değer arz ediyor. Bizim için önemli. Buradaki kömür üretiminin artırılması ve Türkiye'deki enerji açığının giderilmesi konusunda hükümetin önemli adımları ve girişimleri var" dedi. Özellikle Zonguldak ve Bartın Bölgesi'nde hem özel hem de kamu sektörünün üretiminin artması konusunda girişimlerin devam ettiğini anlatan Tunç, şöyle konuştu: "Özel sektör 3 kuyuda çalışmalar yapıyor.

Bu kuyularda kömüre ulaşıldığında, TTK' nın da üretiminin artması durumunda ülke ekonomisine önemli ölçüde katma değer ilave olacak. Amasra müessesemize alınacak işçilerle beraber TTK' da üretimde artmış olacak."
Hükümetten kömür üretiminin artmasıyla birlikte yeni işçi talepleri olacağını anlatan Tunç, sözlerine şöyle devam etti: "Sınav sebebiyle kamuoyunda spekülasyonlar oluştu. Sınav objektif sınavdır. Hiç kimsenin torpil yapması, liste vermesi kesinlikle mümkün değil. Bu şekilde sizi yanıltmak isteyenler varsa bunlara itibar etmeyin. Burada kazma sallayan, kürek kullanabilen, direk taşıyabilen arkadaşlar talep ediliyor. Boy ve kilolar tespit ediliyor. Tespit edilenler köyünün kontenjanına göre kuraya katılacak.

Kuradan çıkan iş başı yapmış olacak. TTK çalışanları ve mühendislerimizin gözetiminde komisyonlar tarafından sınav gerçekleştiriliyor. Torpil falan yok. Kömür üretimi zahmetli bir iştir. Çalışma şartları kolay değil. Bu işi yapabilecek arkadaşlara ihtiyaç var. Bunları tespit etmeye çalışıyoruz. Kura da şansınız bol olsun."
Amasra Müessese Müdürlüğü'ne alınacak 100 artı 100 gruplu işçi için mülakatların son gününde toplam 443 genç, kurumun beden yönetmeliğine uygun olup olmadıklarının belirlenmesi için oluşturulan teknik komisyonların karşısında ter döktü. Odunları baltayla kesip omuzunda taşıyan adaylar daha sonra ellerine kazma kürek alarak becerilerini gösterdi

İha
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 17:26:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?