22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

İşçi ikramiyeleri ödeniyor

Bartın İl Genel Meclisi, olağanüstü toplanarak bayram öncesinde İl Özel İdaresi ile eski Köy Hizmetleri'nde çalışarak idareye bağlanan işçilerin 725 bin liralık ikramiyelerinin verilmesi konusunu karara bağladı.

Bartın İl Genel Meclisi Ali Kartal Başkanlığında olağanüstü toplantı düzenledi. Toplantıda Meclisin aldığı karar doğrultusunda eski köy hizmetleri personeli gecikmiş ikramiyelerini bayram öncesinde alacak. İl Özel İdaresi 2009 Mali yılı Ek Çalışma (Yatırım) Programı ilgili Komisyon Raporu ile Ödenek aktarımı ile ilgili Komisyon Raporunu görüşüldüğü toplantıda 725 Bin TL personel giderlerine ödenek aktarılmasına karar verildi.

Kamuoyunda çıkan bazı söylentilerinin kendilerini üzdüğünü belirten İl Genel Meclisi Başkanı Ali Kartal, İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresinin çalışanlarının alın terlerini zamanında ödediğini belirtti.

Başkan Kartal, "Biz personelimizin alnındaki teri kurumadan paralarını ödemek için çalışıyoruz. Köy Hizmetleri personeli İl Özel İdareye bağlandı. Bu yasa ile 5 yıl boyunca köy hizmetleri personeli için aktarılacak ödeneklerin bakanlık tarafından aktarılacağı söz konusuydu. Ancak. 2009 yılında kanunun maddesinde bir değişiklik yapılarak Maliye Bakanlığının bu konuda yüzde 30'luk kısmını kesinti yapabilir hükmü gereğince maalesef 2009 yılında köy hizmetleri personeline ödenecek olan paralarda kesinti oldu. Bu nedenle gelen paralarda eksiklik oldu. Biz de bu yasaya göre bütçemizi hazırlıyoruz, iş ve işlemlerimizi yapıyoruz. Bu konuda idaremiz tüm imkanlarını kullanarak yılda 4 defa ikramiye ödüyoruz. En son mart ayında ödedik daha sonra ise personelin bir kısmına ödeme yapıldı" dedi.

Toplantıda alınan karar gereği Köy Hizmetleri ve İl Özel İdaresi çalışanlarının ikramiyeleri Ramazan Bayramı öncesinde ödenecek. İl Genel Meclisi üyeleri de kamuoyunda çıkan bu tür gereksiz söylemlerin kendilerini üzdüğünü ve bu durumdan etkilendiklerini ifade etti.

 

iha
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2009 Cuma 10:02:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?