18
Mayıs
2024
Cumartesi
BARTIN

İşe gidiyorum dedi, bir daha dönmedi

Bartın'da, "İşe gidiyorum" diye evden çıkan ve bir daha geri dönmeyen genç kadının 4 çocuğu ortada kaldı.

14 yaşındaki Sibel, 3 kardeşine hem annelik hem de ablalık yapıyor.
Bartın'da evi terk eden Havva Nal (33) isimli genç kadın ardında gözü yaşlı 4 tane çocuk bıraktı.

4 çocuğu ile birlikte ortada kalan Selahattin Nal (54) eşinin bulunmasını istiyor. 10 gün önce "İşe gidiyorum" diyerek evden çıkan Havva Nal bir daha geri dönmedi. Tekstil fabrikasında çalışan genç kadın 4 çocuğunu ortada bıraktı. Evin annelik görevini üstlenen 14 yaşındaki Sibel Nal, 3 kardeşinin yemeğini pişiriyor, yediriyor, bulaşıklarını yıkıyor, çamaşır yıkıyor, ortalığı topluyor ve kardeşlerini yatırıp, sabah giydirerek okullarına gönderiyor. Annesinin gitmesiyle adeta yıkılan Sibel, "Annem bizi bıraktı gitti. Babam yemek yapamıyor. Kardeşlerime ben bakıyorum. Anneciğim ne olur geri dön, seni çok özledim" diyerek annesinin biran önce geri dönmesini istedi.


Eşinin bulunmasını isteyen Selahattin Nal ise, "Eşim işe gidiyorum' diye evden çıktı ve bir daha geri gelmedi. 4 çocuğumla birlikte ortada kaldık. Ben ne yemek yapabiliyorum ne çamaşır yıkayabiliyorum. Çocuklarıma bakamıyorum. 14 yaşındaki kızım kardeşlerine ve bana yemek yapıyor. Bize o bakıyor. Sağlık güvencemiz yok. Devlet büyüklerimden yardım bekliyorum. Bize el uzatın" dedi.
Ortada kalan 4 çocuğun durumuna üzülen vatandaşlar, Ramazan olduğu için aileye sıcak yemek ve yiyecek yardımında bulunarak destek oluyor.

İha
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2008 Pazartesi 13:22:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?