18
Mayıs
2024
Cumartesi
BARTIN

Isı yalıtımı tasarruf sağlıyor

ISI YALITIMI VE GÜNEŞ ENERJİSİ, 20 BİN LİRA TASARRUF SAĞLIYOR

Uzmanlar, ısı yalıtımı olan konutlar ile ısı yalıtımı olmayan konutlar arasında 15 yıl üzerinden yapılan hesaplamalara göre, ısı yalıtımı olan konutların, ısı yalıtımı olmayan konutlara göre yaklaşık 20 bin liralık tasarruf sağladığını açıkladı.

Bartın'da yapılan araştırmaya göre, ısı yalıtımı olan konutların 20 bin liraya yakın tasarruf sağladığı belirlendi. ABA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı olan ve 20 yıllık müteahhitlik deneyimi olan Ercan Aydın, ısı yalıtımlarının yapıldığı konutlarda kömür tüketiminden yüzde 100, güneş enerji sisteminden ise önemli derecede tasarruf sağlandığını belirtti. Aydın, "Isı yalıtımı olan konutlarda yüzde 100 kömür tüketiminin azaldığını görüyoruz. Güneş enerji sistemi ile enerji tasarrufu da sağlanıyor. Evde elektrik ve tüp harcanmıyor. Tavan, taban ve duvardan ısı yalıtımı kullanılıyor. Daha önceki oranlara göre, yani tuğlalı evlere ve daha önceki inşaat yapımlarına göre yüzde 100 enerji sağlanıyor. Yıllık 700 liradan 1 daire kömürden tasarruf sağlıyor. Bunu 15 yıl üzerinden hesap edersek, 11 bin lira tasarruf sağlanıyor. Güneş enerjisi ile de yılda yaklaşık 600 lira, 15 yılda ise 9 bin lira tasarruf ediliyor. 15 yılda enerji tasarrufundan cepte yaklaşık 20 bin lira tasarruf oluyor" dedi.

ABA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Aydın, ısı yalıtımının kanunen tüm projelere artık dahil edilmek zorunda olduğunu, aksi takdirde belediyelerin ruhsat vermediğini ve eski dairelerin de kısa süre içerisinde ısı yalıtımına dönüşme zorunluluğu getirildiğini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2010 Çarşamba 11:40:01
Güncelleme :16 Haziran 2010 Çarşamba 17:28:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?