17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

İsrail'e öfke çığ gibi

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği, 300 kişinin yaşamını yitirdiği saldırılar Bartın'da kınandı. Filistin'de ölenler için okunan dua sırasında bazı vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı.

İsrail'in hafta sonu Gazze'ye düzenlediği hava saldırısının ardından 300 kişinin öldüğü bine yakın insanın yaralandığı olayın ardından Bartın'da vatandaşlardan İsrail'e tepki geldi.

Saadet Partisi (SP), Anadolu Gençlik Derneği, Memur-Sen Konfederasyonu, Bilgi-Der Başkanlığı ve Diyanet-Sen ortak basın açıklaması yaptı. İsrail'i sloganlarla protesto eden katılımcılar adına açıklamada bulunan Saadet Partisi Bartın Merkez İlçe Başkanı Mücahit Mekeç, "İsrail hain yüzünü bir kez daha tescillemiştir. Geçtiğimiz Cuma günü okul ve evlere yönelik düzenlenen saldırıda en az 300 kişinin şehit edildiği, 200 ağır olmak üzere bin dolayında yaralanın olduğu katliam gibi saldırı, İsrail'in gerçekleştirdiği en büyük vahşettir. Dünyanın tek terörist devleti olan İsrail'in masum Gazze halkına yönelik olarak düzenlediği saldırıyı lanetle ve şiddetle kınıyoruz" dedi.

Ölen Filistinliler için dua okunurken, bazı vatandaşlar gözyaşlarına boğuldu. İsrail aleyhine yazılan pankartların ve sloganların atıldığı protesto eylemine katılanlar basın açıklamasının okunmasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

iha
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2008 Pazartesi 23:23:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?