22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

İşsiz kalan engelliler eylem yaptı

Bartın'da, bir tekstil fabrikasından işten çıkarılan işçiler basın açıklaması düzenledi.

Devletin kendilerini özürlü olduğu için işe yerleştirdiğini belirten özürlü işçiler, haklarının verilmesini istedi.
Bartın'da, bir tekstil fabrikasında çalışan yaklaşık 20 işçi, işten çıkartıldıkları iddiasıyla basın açıklaması düzenledi. Fabrika önüne gelen işçiler haklarının verilmesini talep etti. Yönetim ile görüşme talebinde bulunan işçiler herhangi bir sonuç alamadı. Haksız yere işten çıkartıldıklarını belirten işçiler, kendilerine yardımcı olunmasını bekledi. İşçiler, fabrika yönetiminin kendilerine haksızlık yaptığını ileri sürdü.


Altı çocuğundan ikisi özürlü olan ve devlet tarafından özürlü olduğu için işe sokulan Mustafa İplikdiken, ortada kaldığını ifade etti. Gözleri ve kekemeliğinden dolayı yüzde 58 özürlü raporu olan Havva ve Esra isimli iki çocuğu zihinsel özürlü olan İplikdiken, "Beni işten çıkarttılar. 12 bin TL borcum var. Ben işime güvenerek bankadan kredi çektim. Güvencem buradaydı, beni sokağa koydular. Maaşımı devlet ödüyor. Bunlardan vergi indirimi kesiyorlar. Sakat çocuklarım var onlara zor bakıyorum" dedi. Çadırda
kaldığını anlatan Mustafa İplikdiken, şunları söyledi: "Şu an perişan haldeyim. Çadır altında yatıyorum. Bankadaki borçlarımı nasıl ödeyeceğim? Ben nasıl yapacağım? Sakat çocuklarıma nasıl bakacağım? Evimi nasıl yaptıracağım? Bu adalet bu şekilde olmaz. Daha önce haber vermediler. Kapı önüne koydular. Ben ne yapacağımı bilmiyorum. Son dakikada insan işten çıkartılmaz. Devlet bunlara dünyanın parasını verdi. Bunlar önce devletin verdiği işçileri işten çıkarttılar."


Kalp hastası olduğu için yüzde 55 raporu olan ve yine devlet tarafından fabrikaya işe sokulan Engin Ceylan da haksız yere işten çıkartıldığını belirterek şöyle konuştu: "Kalp hastasıyım. Özürlü olarak işe sokuldum. Ama sağlam bir insan gibi çalıştım. Fabrikada kalp hastası olmama rağmen sıcaklığın 45-46-47 derece olan atölyelerde çalıştırıldım. Devlet güvencesi altındayız diye seviniyordum. Bizi buraya devlet koydu. Hakkımızı istiyorum."
İşten çıkartılan işçiler fabrika yönetimini mahkemeye vereceklerini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2009 Çarşamba 19:06:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?