17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

İşsizler İş-Kur'a koştu

İŞSİZLER İŞ-KUR'A KOŞTU

Bartın'da onlarca işsiz, 100 kişinin iş kurmasına imkan sağlayacak iş grubuna dahil olabilmek için sabahın erken saatlerinden itibaren İş-Kur Müdürlüğü'ne akın etti.

İş-Kur Müdürlüğü ve KOSGEB İşbirliği ile gerçekleştirilen iş kurma projesine Bartınlı işsizler büyük ilgi gösterdi. Sabah erken saatlerinden itibaren İş-Kur Müdürlüğü'ne akın eden işsizler iş kurabilmek için 100 kişilik gruba girmek için mücadele ediyor. İş-Kur Müdürü Ramazan Erdim, 25'lik 4 grup halinde toplam 100 kişinin eğitimlere tabi tutulacağını belirtti. Erdim, "100 kişinin üzerinde talep var. Biz de mecburen eleme yapacağız. Daha sonra belirlenen 100 kişiyi 10 günlük eğitime alacağız. Bu eğitimlerin ardından 50 kişiye daha eğitim imkanı sağlayacağız. Eğitimin tamamlanmasının ardından kurumdan alacakları belgeyle birlikte KOSGEB'e müracaat edecekler. Projesi kabul olacaklara 27 bin lira hibe 70 bin liraya kadar da faizsiz kredi imkanı sağlanacak. KOSGEB sektör ayrımı yapmıyor. Burada ilk olarak iş kuracaklar için önemli kaynak ve destek var. Bir işsiz aynı işi ikinci defa kurmak isterse ona onay verilmeyecek. Ancak daha önce başka bir iş yapan ve bundan sonra da farklı bir sektörde iş yapacaklara da destek verilecek. Önemli olan projedir" dedi.

10 gün boyunca sürecek olan Girişimcilik Kursu'nda proje hazırlama, girişimcilik nasıl olur?, iş fikri geliştirme, pazar araştırması, yönetim planı, iş planının yapılması,sunuma kadar olan bütün alanlarda eğitimler verilecek. İş kurmak için İş-Kur'un kapısına gelen işsizler ise, "Umudumuz kendi işimizi kurabilmek. Çünkü iş bulamıyoruz. İş aradığımız da tipimize, elimize, ayağımıza, elbisemize bakıyorlar. Adamı olan iş buluyor" diye konuştu.

İŞSİZLER İŞ-KUR'A KOŞTU
İŞSİZLER İŞ-KUR'A KOŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2011 Perşembe 10:23:02
Güncelleme :14 Nisan 2011 Perşembe 10:46:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?