17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

İtalyanlar 'kardeşlik' için geldi

İtalya'dan gelen bir heyet Bartın'da ziyaretlerde bulundu.


İtalyan heyetin, 2005 yılında İtalya Fontaniva Belediyesi, Bartın Belediyesi ve Amasra Belediyesi arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde Bartın'da ziyaretlerde bulunduğu belirtildi.
Bartın Belediye Başkanı Ahmet Altıntel'i makamında ziyaret eden İtalyan heyette, Fontaniva Belediye Başkanı Marcello Mezzasalma, eşi Erika Zampare, Proje Başkanı Ugo Silvello, Lerond Pari ve 10 İtalyan öğrenci yer aldı. Belediye Başkanı Ahmet Altıntel de, İtalyan konuklarını Belediye Meclis Salonu'nda ağırladı. Öğrenciler ve İtalyan heyet kendilerini tanıtırken, Belediye Başkanı Ahmet Altıntel de kardeşlik adına atılan bu adımların amacına ulaşacağını söyledi. Başkan Altıntel, yaptığı konuşmada, "Onlarla birlikte genç oldum. Çok şirinler. Bizi kardeşlik havası altında ziyaret ettikleri için kendilerine teşekkür ediyorum. Bundan sonraki yaşamlarında başarılar dilerim. Allah her şeyi gönüllerince versin. Daha güzel günler geçireceğinizi ümit ediyorum" dedi.


Fantoniva Belediye Başkanı Marcello Mezzesalma ise, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girmesi için Türkiye lehine oy kullanacaklarını ifade etti.


Fontaniva Belediye Başkanı Marcello Mezzesalma, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girmesi ile ilgili yapılan değerlendirmelerde İtalyan olarak oylarının Türkiye lehine olacağını, kardeşlik için başlattıkları projenin sadece Türkiye ve İtalya'nın değil tüm dünyanın barış içerisinde yaşayabileceğini söyledi.


Fontaniva Belediye Başkanı Mezzesalma, 2002 yılında kardeşlik fikrinin geliştiğini belirterek şöyle konuştu: "Kardeş şehir programı gelişti. Amacımız iki halkın barış ve kardeşlik içerisinde yaşamasını sağlamaktır. Ancak yalnız İtalya ve Türkiye değil, bütün dünya kardeşçe yaşayabilir. Fontaniva'da Türkiye ile ilgili bir şey duyduğumuz da dikkatimizi veriyoruz. Türkiye için Avrupa Birliği lafı çıktı mı, her zaman oyumuz Türkiye lehine olacaktır."


Bartın Belediye Başkanı Ahmet Altıntel, İtalyan heyete, Fontaniva Belediye Başkanı Marcello Mezzasalma ve Ugo Silvello da İtalya'dan getirdikleri çeşitli hediyeleri belediye başkanı Altınel'e takdim etti.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2008 Perşembe 15:06:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?