17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

İtalyanlardan Bartın'a ziyaret

İtalya Fontaniva Belediye Başkanı Marcello Mezzasalma, eşi Uzman Memur Erica Mezzasalma ile Prof. Ugo Sılvello, Prof. Lorena Prai, eski İtalya Dışişleri Bakanlık Tercümanı Antonio Tito ve 10 gençten oluşan İtalyan heyeti Bartın Ticaret ve Sanayi Odası'nı (BTSO) ziyaret etti. 

Bartın TSO Başkanı Mehmet Kemik ve Bartın TSO Genel Sekreteri Asuman Aymutlu Özden, İtalya'dan gelen heyeti karşıladı. Bartın TSO Başkanı Mehmet Kemik, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası'nın tarihi, yapısı ile Bartın'ın kültür ve değerleri hakkında İtalyan heyete bilgi verdi. İtalya Fontaniva Belediye Başkanı Dott. Marcello Mezzasalma da, Bartın TSO Şeref Defteri'ni imzaladı. Belediye Başkanı Mezzasalma, Şeref Defteri'ne, "Bartın TSO konuğu olmak bizim için onur vericidir. Paflogonya Projesini müteakiben, Fontaniva, Bartın ve Amasra ile kardeşliğimiz fikri doğdu. Bu projenin gerçekleşmesi ile muhtelif ilişkiler gelişti ve Fontaniva'dan ikinci öğrenci değişim grubu Bartın'a geldi. Sergiye Türk öğrencileri bekliyoruz. Fakat öğrenci değişimlerinin sonucu Türk ve İtalyan sanayisi, ticaretle, kültürle ilgilenen kurumlar için yeni fırsat ve gelişmelerin gerçekleşmesini dilerim. Allah, koruyucu elinizi dostluğumuzun üzerinde her zaman tutsun ve yolumuz mutluluk, sevgi ve kardeşlik hissiyle devam etsin" dedi. 

Bartın TSO Başkanı Mehmet Kemik ise her iki ülke arasındaki bağın kopmaması gerektiğini belirtirken bu ziyaretten memnun kaldıklarını ifade etti. 

Gelen konuklara Türk Bayrağı, Bartın çektirmesi ve Türk Lokumu hediye edildi. Belediye Başkanı Dott. Marcello Mezzasalma da hediyeler karşılığında Bartın TSO Başkanı Mehmet Kemik'e memnuniyetlerini belirtti. 

Fontaniva Belediye Başkanı Marcello Mezzasalma, Bartın TSO Başkanı Mehmet Kemik'e İtalyan kahvesi hediye etti. Belediye Başkanı tarafından kahve yapımının tarifi verildi. Prof.Ugo Sılvello tarafından ise Bartın TSO Başkanı Mehmet Kemik'e İtalya'nın tarihinin yazılı olduğu bir tişört hediye edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2008 Cuma 13:17:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?