18
Mayıs
2024
Cumartesi
BARTIN

İtfaiyeden haftada 3 gün tatbikat

Bartın İtfaiyesi haftanın 3 günü yangın tatbikatı yapıyor. Tatbikatlarda yangın sırasında yapılanlar ve oluşacak aksaklıklar bire bir gözlenirken, gerekli önlemler de yerine getiriliyor.

Bartın Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü bünyesinde bulunan 4 itfaiye aracı ile yangınlara anında müdahale ediyor. İtfaiye Müdürü Mustafa Kanmaz yönetimindeki Bartın İtfaiyesi 2 vardiya sorumlusu, 19 itfaiye eri ve 12 şoförle Bartın ve çevresindeki yangınlara geçit vermiyor.

İtfaiye ekipleri haftanın 3 günü şehrin belirli noktalarında yangın tatbikatı yapıyor. Tatbikatlarda ter kozlara bağlanan hortumlarla su çekilerek, yangın sırasında ter kozların kullanılabilirliği test ediliyor. Ayrıca itfaiye araçlarındaki 18 metrelik merdivenler açılarak itfaiye ekipleri tarafından güvenirliği kontrol ediliyor.

40 ton su kapasiteli 4 kamyonet ve 1 pikap ile yangınlara kısa sürede ulaşan itfaiye ekipleri, tatbikatlarda yangın tüpleri, oksijen tüpleri, oksijen maskeleri, baltalar, kürekler ve yangınlarda gerekli olan malzemelerin hepsi kullanılıyor.

iha
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2008 Pazartesi 14:40:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?