18
Mayıs
2024
Cumartesi
BARTIN

İtfaiye'ye gereksiz telefonlar yağıyor

İtfaiye Müdürlüğü'ne ilginç telefonların geldiği belirtildi. İtfaiyeyi arayanların, "Elektrikler ne zaman gelecek banyo yapacağım", "Galatasaray maçı kaç kaç" gibi ilginç sorular sorduğu ifade edildi.


Bartın Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nü gereksiz yere arayanlar sebebiyle meşgul edilen 110 İtfaiye telefonuna ulaşmanın zor olduğu belirtiliyor.
İtfaiye Müdürü Mustafa Kanmaz, bazıları tarafından 110 İtfaiye telefonunun amacı dışında kullanıldığını söyledi. Elektrik kesintisi olduğu zaman bazılarının elektriklerin ne zaman geleceği konusunda 110 telefonunu aradığını belirten İtfaiye Müdürü Mustafa Kanmaz, "İtfaiyemizde iki tane 110 hattı bulunmaktadır. Bu hatlarımız yangın afet ve kurtarma anında kullanılmalıdır. Ama bazı vatandaşlar 110'u arayarak mahallesindeki köpek için, kanalizasyon için veya elektrik kesintilerinde arıyor.

Elektrikler niye kesildi diye soruyor. 110 İtfaiye hatları bazı vatandaşlarımız tarafından amacı dışında kullanılmaktadır" dedi. O an itfaiyeye gelecek ihbarın önemli olabileceğini anlatan Kanmaz, şöyle konuştu: "Özellikle çocuklar 110'u arayarak telefonu meşgul ediyor. Velilerimiz veya öğretmenlerimiz 110 İtfaiye telefonu konusunda öğrencileri ve çocuklarını bilinçlendirmelidir."

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2008 Pazartesi 12:46:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?