17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

İyi diye eve gönderdiler öldü

Bartın'da, iki kez ateş, kusma ve ishal şikayeti ile Bartın Kadın Doğum ve Kadın Hastalıkları Hastanesi'ne getirilen bir bebeğin "sağlık durumu iyi" denilerek evine geri gönderildiği, 8 aylık bebeğin sabaha karşı hayatını kaybettiği belirtildi. Bebeğini kaybeden anne ve babanın acısı yürekleri dağladı. Baba Erdoğan Okol, hastane ve doktorlardan şikayetçi olduğunu söyledi.

Erdoğan ve Ayşe Okol çiftti, 8 aylık bebeklerini ishal, kusma ve ateş şikayeti ile Bartın Kadın Doğum ve Kadın Hastalıkları Hastanesi'ne getirdi. Ailenin iddialarına göre, hastane doktorları yapılan tahlil sonrasında bebeğin durumunun normal olduğu gerekçesiyle eve geri gönderdi. Doğukan bebeğin, eve gönderildikten sonra yeniden ateşi yükseldi. Aile bebeklerini yeniden hastaneye getirdi. Hastanede yapılan tetkiklerde bebeğin herhangi bir hastalığı olmadığı söylenerek aile tekrar evine geri gönderildi.

İki kez Bartın'da hastanede serum bile takılmadığı iddia edilen Doğukan bebeğin vücudunda morarma başlayınca sabaha karşı tekrar hastaneye getirildi. Acil serviste yapılan bütün müdahalelere rağmen Doğukan bebek kurtarılamadı.

ACILI ANNE SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ
Sekiz aylık bebeklerini kaybettiği haberini alan Erdoğan Okol (31) ve eşi Ayşe Okol (26) hastane önünde fenalık geçirdi. Acılı anne kendini yerden yere atarken sinir krizi geçirdi. Yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışılan Ayşe Okol, acil servise kaldırılarak müşahade altına alındı. Baba Erdoğan Okol ise yaşadıklarının şokunu uzun süre üzerinden atamazken, ayakta durmakta zorlandı.

Olayın sorumlularından şikayetçi olacaklarını söyleyen Erdoğan Okol, "Kusma, ateş ve ishal şikayetleri ile hastaneye gittik. Endişe edilecek bir durum olmadığını söylediler. Serum bile takmadılar. Bizim başımıza bu geldi. Başkasının başına gelmesin. Bebeğim göz göre göre öldürüldü. Şikayetçi olacağız" dedi.

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI
İki kez hastaneye getirilen ve ailenin iddialarına göre hiçbir müdahale yapılmayan Doğukan bebeğin ölümü üzerine Bartın Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı. Savcılık incelemenin ardından Doğukan bebeği otopsisinin yapılması için Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderdi. Bebeklerinin Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesi sırasında da acılı anne ve baba ile Doğukan bebeğin yakınları uzun süre gözyaşlarına boğuldu.

Doğukan bebeğin ölümü ile ilgili ailenin 'ihmal var' iddialarına karşılık Bartın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi yetkilileri herhangi bir açıklama yapmadı.

iha
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2008 Pazartesi 14:04:55
Güncelleme :22 Aralık 2008 Pazartesi 14:22:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?