17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Jandarmadan akaryakıt baskını

BARTIN'DA KAÇAK AKARYAKIT OPERASYONU

Bartın'da, jandarma ekipleri tarafından yapılan bir operasyonda 3 kişi gözaltına alındı.

Bartın Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yedi ilde eşzamanlı düzenlenen kaçak akaryakıt operasyonunda cezaevinde bulunan Alaattin Ç.'nin kardeşi Gençağa Ç.'nin de aralarında bulunduğu 16 kişi gözaltına alındı. Bartın İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin, Bartın'ın Karasu köyündeki bir akaryakıt istasyonuna yönelik başlattığı teknik takibin ardından Bartın, İstanbul, Ankara, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Adana ve Kastamonu'da belirlenen adreslere emniyetle koordineli eşzamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda, Bartın Gümrük Müdürü A.S. ve iki gümrük muhafaza personelinin de aralarında bulunduğu kişiler gözaltına alındı. İl dışında gözaltına alınanlar soruşturma kapsamında Bartın'a getirildi. Sabah saatlerinde Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı'na çıkarılan zanlıların soruşturmasında, kaçakçıların yurt dışından aldıkları jet yakıtını, gümrük işlemleri yapılarak yurda soktukları ve daha sonra yakıtın açıldıktan sonra katkı maddesi ilave edilerek kara taşıtlarında kullanılabilir yakıt haline getirildiği ortaya çıktı.

Bartın Limanı'ndaki gümrük sahasında yapılan operasyonun ardından limandaki gümrük işlemleri Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekibi tarafından yürütülüyor.

BARTIN'DA KAÇAK AKARYAKIT OPERASYONU
BARTIN'DA KAÇAK AKARYAKIT OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2010 Pazartesi 14:01:01
Güncelleme :3 Mayıs 2010 Pazartesi 17:01:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İrfan KIZILTAŞ IP: 78.167.208.xxx Tarih : 8.05.2010 15:13:29

Bahse konu haberde kullanılan fotoğrafta (alt kısım) kare içine alınarak gösterdiğiniz şahsın bahsekonu haberle hiçbir alakası olmadığı halde hiçbir teyit alınmaksızın kullanılmıştır.Haberde kullanılan resim karesinde gümrük müdürü bulunmamakta ;Bartın Valisinin 2009 Mayıs ayında liman ziyaretinde çekilmiş ve Valilik resmi sitesinde de yayınlanmaktadır.Kare içine alınarak resmimin kasıtlı-kasıtsız yayınlanmasını protesto ediyor.Tüm yasal haklarım saklı kalmak kaydıyla sizden şahsım adına düzeltme-özür yazısı yayınlamanızı bekliyorum. 08.05.2010 İrfan KIZILTAŞ