17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Japonya için buluştular

JAPONYA İÇİN BULUŞTULAR

Geçen yıl Pakistanlı selzedeler yararına kapsamlı çalışmalarda bulunan Bartınlılar, bu kez de deprem ve tsunami felaketinin vurduğu Japonya için kermes düzenledi.

Merkezi Almanya'nın Essen'de bulunan Almanya Bartınlılar Derneği (ALBARDER), Essen Kızılhaç Teşkilatı ile birlikte Japonya'daki depremzedelere yardım amacıyla kermes düzenledi. Kermese ALBARDER Başkanı Ahmet Gökgöz, Kızılhaç yetkilileri Ralf Frede, Michael Grimmelt, Avrupa Zonguldakspor Kulübü Başkanı Metiner Çeribaş, Rhein Ruhr Türk Toplumu (TGRR ) Başkanı Mustafa Okur, Essen Veliler Derneği Başkanı Mehmet Kekeç ve çok sayıda vatandaş katıldı. İlginin büyük olduğu yardım kermesinde konuşan Ahmet Gökgöz, dernek olarak mesafe gözetmeden dünyanın değişik ülkelerine yardımlarda bulunduklarını ifade ederek, tüm insanları bu duyarlı olmaya davet etti. Başkan Gökgöz, "Almanya'ya göçün 50. yılında dernek olarak 19 yılı geride bıraktık. Kuruluşumuzdan bugüne derneğimiz, hiçbir ayrım yapmaksızın, birlikte yaşamı savunmuş, eğitim ve uluslararası yardım çalışmalarına katılmıştır" dedi.

Geçen yıl en etkili yardım çalışmasını Pakistan'da yaşanan sel felaketi sonrası gerçekleştirdiklerini kaydeden Dernek Başkanı Ahmet Gökgöz, "Yine bölgemizden çok uzak, ancak tüm dünyayı ilgilendiren deprem ve tsunami ülkesi Japonya'ya yardım yapma amacındayız. Hem Japonya'da yaşanan felaketler sonrası yapılan çalışmaları anlatmak hem de organ bağışı konusunda bilgi vermek için Kızılhaç Teşkilatı kermes boyunca bizlerle olacaktır'' diye konuştu.

Kızılhaç yetkilileri de, böylesine önemli bir çalışmada kendilerine destek veren ALBARDER yöneticilerine teşekkür ettiler. Kermeste Aydın Çimen, Bahar ve Sel - Cem Saz Grubu sahne aldı. Essen Veliler Birliği'nin folklor ekibinin sahnelediği folklor gösterisi, kermese katılanlar tarafından dakikalarca alkışlandı. Essen Kızılhaç Teşkilatı da kermese katılanların ücretsiz tansiyonlarını ölçtü ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.

JAPONYA İÇİN BULUŞTULAR
İHA
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2011 Pazartesi 14:07:01
Güncelleme :9 Haziran 2011 Perşembe 15:09:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?