22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Kadastro çalışmaları bitecek

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Türkiye'deki kadastro çalışmalarının 2010 yılının başında bitirileceğini söyledi.

Bakan Demir, tamamlanan kadastroların Coğrafi Bilgi Sistemi'ne aktarılacağını da belirtti.
Bartın'a kadastro çalışmaları tamamlanan 30 bin tapunun dağıtımı için gelen Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Bartın Valisi Halil Işık'ı makamında ziyaret etti. Bakan Demir, valilikte yaptığı açıklamada, kadastro ve coğrafi bilgi sistemi çalışmaları hakkında bilgi verdi. Kadastro çalışmalarının 2009 yılı sonuna kadar büyük kısmının tamamlanacağını belirten Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, şunları söyledi: "Türkiye'de 2009 yılı itibariyle kadastro çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı.


Cumhuriyet tarihinden bugüne kadar 2010 yılı başlarında bütün kadastro çalışmalarımız bitmiş olacak. Daha sonra yenileme çalışmalarına başlanacak. Bu kadastrolar sayısallaştırılacak. Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) çalışmalarına aktarılacak. Bugün 70 bin civarında tapunun 30 binini dağıtacağız. Tapu kaydı yapılanmış ve çalışmaları tamamlanmamış yapıların tapu kayıtlarını yapılandırıp tamamlanmasını sağlayacağız."
Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Bartın Kültür Merkezi ve Hükümet Konağı inşaatlarının da tamamlanacağını, 2009 yılı sonunda Bartın Valisi'nin Hükümet Konağı'nda görevini sürdüreceğini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2009 Pazartesi 18:56:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?