22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Kadın Başkan'dan kadınlara davet

Bartın'ın tek kadın belediye başkanı Meliha Okutay, Dünya Kadınlar Günü sebebiyle kadınlar için özel bir gün düzenledi.

Belediye tarafından düzenlenen etkinliğe kadınlar büyük ilgi gösterdi.
Kozcağız Belde Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen Dünya Kadınlar Günü etkinliklerine Kozcağız Belediye Başkanı Meliha Okutay, DSİ Şube İl Müdürü Mehmet Karaçoban, Türkiye Halk Bankası Şube Müdürü Birgül Altay, Avukat Elif Yadigar Ermiş, Umut İlköğretim Okulu Öğretmenleri, Kozcağız Merkez Mahallesi Muhtarı Esat Bilsin, Belediye Meclis Üyeleri, Saadet Partisi Kozcağız Belediye Başkan adayı Hayrettin Zoroğlu, belediye çalışanları ve Kozcağız halkı katıldı. Etkinliklerin öncesinde Kozcağız Belediye Başkanı Meliha Okutay'ın 2004-2009 yılları arasında yapmış olduğu çalışmaların sunumu, Bayram Kaya, Basri Baysal gitar dinletisi, şiirler, Kozcağız Belediyesi Halk Dansları Grubu, Halk Oyunları Ekibi gösterisi ve Kozcağız Belediyesi Gençlik Türk Halk Müziği Korosu Solo Türküleri yer aldı.

Kozcağız Belediye Başkanı Meliha Okutay, "Kadınlarımızın örgütlülük düzeylerini yükselterek hak arama mücadelesinde daha güçlü konumda olmaları sorunların çözümünde daha etkili olacağı kanısındayım. Kadınlara hak ettikleri yer verilmeden kalkınma olmaz. Kadınların gücünü keşfetmesi içindeki diri ve duru dünyayı gelecek nesillere aktarması için el ele verilmesi gerekir. Düşünen, üreten, eğitimli, başarılı birçok alanda söz sahibi kadınların çoğalması gerekmektedir. Eskiler 'kadın ocağın muhafızı, erkeğin dengesi, yurdun ışığı' derlermiş. Dünyanın, Türkiye'nin her köşesinde emeğiyle, canıyla, yüreğiyle var olan ve var eden kadınlarımızı duygularımızın gücüyle daha insani değerlere sahip bir dünyayı ve sevgiyi ışıklandırmaya çağırıyorum. Ülkemize, devletimize, cumhuriyetimize, geleceğimize birlikte el ele vererek sahip çıkacağımıza olan inancımla 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününüzü kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum" dedi.
Etkinliğe katılan ve destek verenlere Kozcağız Belediye Başkanı Meliha Okutay tarafından saat, gümüş tabak, kalem ve tüm misafirlere karanfil hediye edildi. Programın sonunda Kozcağız Belediye Başkan adayı Meliha Okutay kadınlara kırmızı karanfil dağıttı.

iha
Yayın Tarihi : 9 Mart 2009 Pazartesi 17:02:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?