17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Kadın danışma merkezi açıldı

Bartın'da yaşayan kadınlara hizmet vermesi amacıyla Bartın Belediye Başkanlığı tarafından "Bartın Belediyesi Kadın Danışma Merkezi" hizmete açıldı.

Bartın Merkez Demirciler Arastası Balıkhane üstündeki Bartın Belediyesi Kadın Danışma Merkezinin açılışına AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Belediye Başkanı Ahmet Altıntel, Kozcağız Belediye Başkanı Meliha Okutay, Orman Fakültesi Dekanı Metin Sarıbaş, Orman Fakültesi Dekan Yardımcısı Selma Çelikyay, AK Parti İl Başkanı Yakup Ulupınar, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Atlaş, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Belediye Başkanı Ahmet Altıntel, Dünya Kadınlar Gününün kadınların erkeklerle eşit haklara sahip olmak yolunda verdiği mücadelenin temsili başlangıcı 8 Mart 1857 yılı olduğunu hatırlattı.

8 Mart'ın Amerika'da tekstil sektöründe çalışan yüzlerce kadının düşük ücretlerini, uzun çalışma saatlerini ve insanlık dışı çalışma saatlerini koşullarını protesto etmek için grevler yapması olarak kabul edildiğini belirten Altıntel, "Bu olaylardan 52 yıl sonra kadınların haklarının kazanılması kararlaştırılmıştır. Her ne kadar 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak adlandırılsa da bizim böyle bir ayrım yapma lüksümüz yok. Çünkü kadınlarımızın hepsi birer emekçi kadındır. Çalışan, üreten ailenin temel direği kadınlardır. Ataerkil bir toplum olmamız dolayısıyla özellikle kırsal bölgelerimizde kadınlar hak ettikleri değeri bulamıyor. Ancak bunları çözebilmemiz tek yolu eğitimdir" dedi.

Çocukların, kadınların, erkeklerin eğitilerek çoğu bölgede yaşanan bağnazlıktan kaynaklanan sorunlar çözüleceğini dile getiren Altıntel, konuyu kadın hakları, erkek hakları kutuplaşmasından çıkarıp insan hakları boyutunda ele alındığında daha kalıcı çözümlerin ortaya çıkacağını söyledi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliklerinin Bartın'da bu yıl da geniş bir platformun organizasyonları ile kutlandığına dikkat çeken Altıntel, "Sivil Toplum Örgütleri ve Bartın Belediyesi'nin ortak bir programı 7 Mart'ta başladı, 10 Mart'ta kadar devam edecek. Programa katkısı olan tüm Sivil Toplum Örgütlerine teşekkür ediyorum. 'Bartın Belediyesi Kadın Danışma Merkezi' ilimizde yaşayan tüm kadınlara hizmet verecektir. Avukatıyla, Doktoruyla, Psikologuyla, eğitim faaliyetleri ile kadınlarımızın hizmetine sunulan bu merkezdeki çalışmalara gönüllü katılımlarıyla destek veren Bartın Kadınlar Dayanışma Derneği'ne de çok teşekkür ediyorum. 'Kadın Danışma Merkezi' çok kısa bir sürede oluşturuldu ve 8 Mart'ta açılış yapılabilmesi için mekanın fiziki iyileştirilmeleri, iç mekan düzenleme çalışmaları sadece 20 günde hazırlandı. Eksiklikler de kısa zaman içerisinde tamamlanaca" dedi.

Kadınlar Dayanışma Deneği Başkanı Psikolog Nurhayat Sütlü, Bartın'da 4 yıl önce bir grup kadınla kurulan derneğin şu anda 40 üyesi ile hizmet verdiğini açıkladı. Sütlü, "Bu merkez Bartınlı kadınlarımız için büyük bir kazanım. Bundan sonraki ilk amacımız, 50 Bin nüfusa sahip her ilde bulunan Kadın Sığınma Evi'ni Bartın'a kazandırmaktır. Bartın merkez nüfusunun her ne kadar 46 Bin olmasına rağmen, Merkeze bağlı köylerle bu rakam 3 katını geçmekle birlikte, ilimizde de Kadın Sığınma evine acilen ihtiyaç vardır. Bartın'da, kadına yönelik somut şiddeti, görünür kılmak tek amacımızdır" dedi.

Konuşmaların ardından "Bartın Belediyesi Kadın Danışma Merkezi" Belediye meclis üyesi İlknur Erkan, Kozcağız Belediye Başkanı Meliha Okutay ve Dernek üyeleri tarafından hizmete açıldı.

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2008 Salı 14:22:13
Güncelleme :11 Mart 2008 Salı 14:30:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?