18
Mayıs
2024
Cumartesi
BARTIN

Kadın girişimcilere kredi

AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, imalatçı esnaf ve sanatkarlara sıfır faizli kredi desteği programının başlatıldığını, kadın girişimcilere de 30 bin YTL' ye kadar kredi kullandıracağını söyledi.


AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, esnaf ve sanatkarların, finansman ihtiyaçlarının karşılanabilmesi amacıyla ilk defa imalatçı esnaf ve sanatkarlarımıza yönelik sıfır faizli kredi desteği programının başlatıldığını belirtti.

İhracatçı KOBİ'lerin finansman ihtiyacını karşılamak için de sıfır faizli İhracat Destek Kredisi Programını başlatarak esnafa ve kobilere destek verdiklerini belirten Milletvekili Tunç, "Toplam 5 bin İmalatçı Esnaf ve Sanatkarın yararlandırılması planlanan program uyarınca, İmalatçı Esnaf ve Sanatkar başına sağlanacak azami 25 bin YTL kredinin faizi KOSGEB tarafından karşılanarak İmalatçı Esnaf ve Sanatkarımıza 0 faizli kredi kullanma imkanı sağlanacaktır. Programda, kadın girişimcilere de pozitif ayrımcılık yapılarak işletme başına 30 bin YTL' ye kadar kredi kullandırılmaktadır" dedi.

Esnaf ve Sanatkar Kredisi Destek Programının ilk 6 ayının ödemesiz, 3 ayda bir ödemeli ve 18 ay vadeli olacağını belirten AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, 250 kişiden az çalışan istihdam eden, yıllık net satış hasılatı yada mali bilançosu 25 milyon YTL' yi aşmayan, imalat sanayi sektöründe faaliyet gösteren, KOSGEB veri tabanına kayıtlı KOBİ'lerin programdan yararlanabileceğini ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2008 Perşembe 13:18:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?