16
Mayıs
2024
Perşembe
BARTIN

Kadınlar mikrokrediyi sevdi

Bartın Valiliği, faizsiz mikro kredi başvurularına ilginin arttığını açıkladı. Bartın Valiliği Tek Adımda Hizmet Bürosu aracılığı ile mikro kredi uygulamaları yapılırken, mikro krediye kadınlar daha fazla ilgi gösteriyor.


Bartın Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, kırsal ve kentsel bölgelerde yaşayan ve mevcut aktivitelerin gelirine destek sağlamak amacıyla özellikle fakir kadınlara kredi imkanı sağlamak ve küçük çaplı işlerle fakirliği azaltmak, kırsal ve kentsel bölgelerde yaşayan ve toprağı olmayan yoksullara belli bir kurumsal yapı içerisinde kredi imkanı sağlayan Bartın İl Özel İdaresi, hem kendi bünyesinde hem de Bartın Valiliği Tek Adımda Hizmet Bürosu aracılığıyla yürüttüğü "Mikro Kredi" uygulamasında kadınlara imkanlardan en iyi ve hızlı bir şekilde faydalanmalarına olanak sağladığı bildirildi.


Bartın Valiliği Tek Adımda Hizmet Bürosuna müracaat eden Çeştepe köyünden Adnan Günel, Bartın Valiliği Tek Adımda Hizmet Bürosu'na yaptığı müracaatta mikro kredi başvuru formunu doldurdu. Günel, "İl Özel İdaresinin bu uygulamasını arkadaşlarımdan öğrendim, babama ait 70 dönümlük bir alanımız var. Mikro Kredi uygulamasından aldığım kredi ile koyun üretimi yapmak istiyorum. Bu sayede kendime geçim kaynağımı oluşuturacağımı düşündüm" dedi. Derbent köyünden Fatma Çakmak ve Çamlık köyünden Hanım Kabasakal ise mikro kredi sayesinde serada sebze yetiştiriciliği üretimlerini artırmak istediklerini, bu nedenle mikro kredi imkanından faydalanmak istediklerini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2009 Çarşamba 18:52:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?