17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

'Kadınlar şiddeti kader olarak görüyor'

Bartın İl Emniyet Müdürü Mesut İnce, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle kutlama mesajı yayınlayan Emniyet Müdürü Mesut İnce, aile içi şiddete maruz kalan kadınların, yaşadığı olumsuzlukları kader olarak gördüğünü söyledi.

Emniyet Müdürü Mesut İnce yaptığı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamasında, kadınların yaşanan şiddet olaylarını kader olarak gördüklerini, ancak bunun böyle olmadığını ve suçluların adli merciler önünde yargılanması gerektiğini söyledi.

İnce,"Modern ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin her alanında hak ettikleri yeri alan kadınlarımızın yanı sıra halen bir takım olumsuzluklarla karşı karşıya bulunan ve içinde bulundukları durumu kader gibi gören kadınlarımızın da olduğu bir gerçektir. Bizler Kolluk Kuvvetleri olarak özellikle aile içi şiddete maruz bırakılan kadınlarımızın bunu kader olarak görmemelerini ve yaşadıkları sıkıntıya sebep olanların adli merciler önünde hesap vermeleri için bize müracaat etmelerini istiyoruz.

Ailenin temel yapı taşı olan kadınlarımızın yaşayacağı olumsuzlukların toplumun genel sağlığı açısından ciddi sıkıntılara yol açacağı, bunun da ileri ki yıllarda suç üreten çocuklar olarak karşımıza endişesini taşımaktayız. 24 saat görevde olduğumuzun ve ülkemiz kadınlarının karşılaştıkları her türlü kanun dışı uygulamada kendilerine kalkan olacağımızın bilinmesini ve yaşamımızın doğumdan ölüme kadar her anında varlıklarıyla onurlandığımız, ihtiyacımız olduğunda desteklerini esirgemeyen, bizleri eğiten, yetiştiren, bizi biz yapma yolundaki yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren fedakar kadınlarımızın, yine Emniyet teşkilatında başarılı bir şekilde görevlerini yürüten her rütbe ve hizmet sınıfında bulunan bayan personelimizin, Bartın Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan hizmetlerde isimsiz kahramanlar olarak gördüğümüz personelimizin kıymetli eşlerinin ve tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

Emniyet Müdürü Mesut İnce, özellikle şiddet gören kadınların, bu durumda içlerine atmayarak emniyet birimlerine haber vermelerini istedi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Mart 2008 Cumartesi 11:46:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?