17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Kadınlardan ekonomi ve turizme katkı

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) bünyesinde kurulan İl Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri Bartın Valisi İsa Küçük'ü ziyaret etti.

Bartın TSO Başkanı Mehmet Kemik, kadınların özellikle üretimdeki katkılarının bu projeyle gerçek olacağını söyledi.


Bartın TSO Başkanı Mehmet Kemik, TSO Genel Sekreteri Asuman Aymutlu Özden, Bartın Kadın Girişimciler Yönetim Kurulu Başkanı Nurten Şahiner ve Kadın Girişimciler Yönetim Kurulu üyeleri Bartın Valisi İsa Küçük'ü ziyaret etti. Bartın Kadın Girişimciler Yönetim Kurulu Başkanı Nurten Şahiner, "Öncelikli amaç il içindeki emek ve göz nuruyla üretilen, kadınlarımızın yaptığı ürünlerin pazarlanması, bağımsızlıklarına kavuşmaları ve ayakta durabilmeleri amacıyla program geliştirilmesi, yıllardır eksikliğini duyduğumuz, özellikle Bartın'a gelen turistlerin Bartın'a özgün yöresel hediyelik eşya arayışlarına çözüm olacak, Bartın yemekleri gibi ürünlerin tanıtım ve pazarlamasının yapılacağı, ekonomik katkı, turizm ve tanıtım eksikliğini gidermek amacıyla işyeri açmayı planlamıştır. Bu işyeri kadınlarımıza destek Bartın kültür ve turizmine katkı yapmak amacıyla planlanmaktadır.

Özellikle Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu'nun ürünlerinin pazarlanabileceği, dolayısıyla eğitim, araştırma yönünde ortaya konacak olan Bartın Belediyesi'nin de katkı yapacağı ortak yapmayı planladığımız proje için Valilik ve Belediye Başkanlığı'ndan destek talep edilmişti" dedi.
Bartın TSO Başkanı Mehmet Kemik ise, kadınların ekonomi ve turizme katkı yapabileceğini, kadınların özellikle üretimdeki katkılarının bu projeyle gerçekleşeceğini kaydetti.
Ziyarette Bartın Valisi İsa Küçük, kadınlardan il ekonomisine, turizmine ve sosyal yaşama destek vermelerini istedi.

İha
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2008 Çarşamba 19:51:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?