17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Kahraman işçi ödüllendirildi

Bartın'ın İnkumu beldesinde denize giren ve boğulma tehlikesi geçiren 3 kişiyi kurtaran Haydar Toygar, Bartın Valisi İsa Küçük tarafından 1 maaş ikramiye ile ödüllendirildi. Vali İsa Küçük, çeken akıntıya dikkat edilmesi ve dalga olduğu sırada denize girilmemesi gerektiğini söyledi.

İl Özel İdaresi İnkum Eğitim ve Dinlenme Tesisleri'nde görev yapan Haydar Toygar, dalga olduğu sırada denize giren ve boğulma tehlikesi geçiren 3 kişiyi kurtardı. 2 metreye yakın dalgaların arasında boğuşan 3 kişiyi canını hiçe sayarak kurtaran Toygar'ın bu davranışı karşılıksız kalmadı.

Bartın Valisi İsa Küçük, İl Özel İdare Müdürlüğü'nde çalışan Haydar Toygar'ı 1 maaş ikramiye ile ödüllendirdi. Toygar, "Ödül için başta Valimiz İsa Küçük ve İl Özel İdare Sekreterimiz İbrahim Kayış'a teşekkür ederim. Bunu kesinlikle ödül için yapmadım. İnşallah bu tür hadiseler yaşanmaz ama böyle bir durum olduğunda kayıtsız kalamam. Yine aynı şey olsa canımı hiçe sayarak yine denize girip boğulmak üzere olanları kurtarmaya çalışırım" dedi.

Bu tip üzücü olayların yaşanmaması temennisinde bulunan Bartın Valisi İsa Küçük, "Çeken akıntıya dikkat etmek gerekiyor. Valiliğimizin internet sayfasında çeken akıntı ile ilgili video bulunuyor. Mutlaka izlemek, izlemeyenlere anlatmak gerekiyor" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2008 Cumartesi 14:59:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?