17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Kaldırım işgal edenlere ceza

Bartın'da, Bartın Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından kaldırımlar ve taşıt yolunda işgalliye yapan esnafa ceza kesildi.


Bartın'da halktan gelen şikayetler doğrultusunda harekete geçen Bartın Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri ve Emniyet Müdürlüğü ekipleri, esnafların taşıt ve yaya yollarında yaptığı işgaller üzerine uygulama başlattı. Zabıta Ekipleri ve polislerin ortaklaşa yaptığı denetimlerde yaklaşık 2 bine yakın esnaf denetime tabi tutuldu. Kaldırımlara eşya koyan esnaflara Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından Kabahatler Kanununun 38. maddesine göre (işgalliye ve yayaların geçişine engel olmak) 62 YTL para cezası kesildi. Polis ekipleri ise taşıt yolu ihlal eden esnaflara 14. madde gereğince 237 YTL para cezası uyguladı.


Yapılan denetimler sonrasında kaldırım ve taşıt yolunu işgal eden esnafın, kaldırım işgallerinde eşyalarını belirli mesafelere çekmesi sağlandı. Uygulamaların belirli aralıklarla yapılacağı, bundan sonra uyarı yerine cezai müeyyidelerin uygulanacağı bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2008 Çarşamba 12:00:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
naile oktar IP: 88.226.248.xxx Tarih : 22.10.2008 16:29:48

belediyenizi tebrik etmek istiyorum. ben karaman dayım ve aynı dertten şikayetçiyim. darısı bizim esnafın başına..