17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Kaldırım işgaline son

KALDIRIM İŞGALİNE SON

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın'daki oda başkanları ile toplantı yaptı.

Toplantıya; Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Taner Çetin, Hasan Arınan, Erol Demirkoparanoğlu, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Sabri Tutum, Madeni Eşya Sanatkarları Odası Başkanı Yılmaz Akdeniz, Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Kadir Akal, Kahveciler Odası Başkanı Turhan Karayel, Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı İsmet Fındık, Terziler Odası Başkanı Metin Ülker, Belediye Ruhsat ve Denetim Müdürü Coşkun Altay, Temizlik İşleri ve İtfaiye Müdürü Mustafa Kanmaz, Fen İşleri Müdürü Çetin Önder, Zabıta Müdürü Mustafa Ala ile İmar ve Şehircilik Müdürü Metin Doğruöz katıldı.

Toplantıda kaldırımlara konulan malların vatandaşlarda rahatsızlık oluşturduğu ve yaya trafiğini aksattığını belirten Başkan Akın, esnafların bu konuda duyarlı olması için esnaf odalarından destek beklediğini söyledi. Başkan Akın, "Esnaflarımız da bizim, vatandaşlarımız da bizim. Ancak bazı noktalarda tüm uyarılarımıza ve cezai işlem uygulamamıza rağmen kaldırım işgalleri sürüyor. Özellikle araç trafiğine açık yerlerde vatandaşlarımız kaldırımda yürümekte sıkıntı çekiyor. Bize de gerek site, gerek ev toplantılarında bu yönde çok fazla şikayet geliyor. Biz ceza yapmaya çok taraftar değiliz. Buna rağmen geçen yıl defalarca ikaz etmemize karşın 33 esnafa 4 bin liranın üzerinde para cezası yapıldı. Biz Bartın'da yaşayan herkesin haklarını korumak istiyoruz. Ne esnaflarımız ne de yayalarımız mağdur olmasın. Bu konuda 'ne yapabiliriz'i beraber tartışalım ve karar alalım" dedi.

Oda başkanları da kaldırımlara konulan mallardan vatandaşların şikayetlerinin zaman zaman kendilerine iletildiğini herkese eşit uygulama ile kaldırımlara konulan malların sınırlandırılması gerektiğini ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2011 Cuma 11:39:04
Güncelleme :28 Ocak 2011 Cuma 13:56:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?