16
Mayıs
2024
Perşembe
BARTIN

Kampüs çalışmaları son sürat

Bartın Üniversitesi için kampüs alanı çalışmaları devam ediyor. Bartın Valisi Halil Işık başkanlığında kampüs alanı konusunda ortaklaşa bir çalışma yapıldı.


Bartın Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Bartın Üniversitesi'nin kampüs alanı için başlanılan etüt çalışmaları devam ediyor.

Bartın Valisi Halil Işık, konuyu Bartın Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ramazan Kaplan, Defterdar Saim Çırıka, Bayındırlık ve İskan Müdürü Vedat Durna, DSİ 233. Şube Müdürü Mehmet Karaçoban, Tarım İl Müdürü Yusuf Alagöz ve Kadastro Müdür Vekili Fatih Yılmaz ile değerlendirdi. Bartın Üniversitesi için 800 ile bin dönüm alan gerektiğini anlatan Vali Işık, şöyle konuştu: "Alanın tahsisinde vatandaşlarımızın mağdur edilmeden çözüme kavuşturulmasını istiyorum. Çalışmaları daha da yoğunlaştırarak üniversitemiz kampüs alanını kısa zamanda belirlemek ve temelleri atmak bizim hedefimiz olmalıdır."


Vali Halil Işık, kampüs alanı alternatif planları ve Ankara temaslarının değerlendirildiği toplantıda, alternatif alanlarla ilgili zemin etütlerinin ivedilikle yapılmasında ve diğer tüm çalışmalarda ilgili kurumların bir an önce çalışmalarını tamamlaması ve tüm kamu kurum ve kuruluşların herhangi bir gecikmeye meydan vermemeleri ve her konuda Bartın Üniversitesi Rektörlüğü'ne destek ve yardımcı olmaları gerektiğini belirtti.


Bartın Valisi Halil Işık, Bartın Üniversitesi ile ilgili oluşturulmak üzere, Üniversite Derneği Tüzüğü ile 2009 Yılı Programı Uygulaması, Koordinasyonu ve İzlemesine Dair Kararın Yeni Teşkilat Kurulmasıyla ilgili Bartın Üniversitesi kampüs yerinin seçimi ile ilgili dosya örneklerini ve Bartın Üniversitesi 20 Yıllık Gelişme Plan Örnekleri ile daha önceki deneyimlerle ilgili çeşitli dökümanları BÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan'a yararlanması üzere teslim etti.

İha
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2009 Perşembe 18:45:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?