15
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Kamu kuruluşlarına kardeş okul

Bartın Valisi İsa Küçük'ün talimatları doğrultusunda başlatılan "Her Kamu Kurum ve Kuruluşuna Kardeş Okul" Projesi kapsamında Kutlubey Demirci İlköğretim Okulunu kardeş okul seçen Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürlüğü'nün yetkilileri, kardeş okullarını ziyaret etti. kardeş okulları Kutlubey Demirci İlköğretim Okulu'nu ziyaret etti.


Kardeş okul projesi kapsamında Kutlubey Demirci İlköğretim Okulu ile eşleşen Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürlüğü yetkilileri okul öğrencilerini ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Ziyarete Vali Yardımcısı Dr.Celal Dinçer, İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt, Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürü Mustafa Balıkkaya katıldı.

Bartın Orman Fakültesi öğrencilerinin de yer aldığı ziyarette konuşan Vali Yardımcısı Dr. Celal Dinçer, "Bugün bizim için çok mutlu bir gün. Türkiye'de Valiliğimizin başlattığı ilk ve tek proje olan Kardeş Okul Projesi, başka adlarla birçok yerde yapılmış olabilir ama Türkiye'de kamu kurumları ile ilk kardeş okul projesi Bartın'da yapıldı. Velilerimize ve köy muhtarımıza öncelikle bu mutlu günde bizleri yalnız bırakmadıkları Bartın Valiliği adına çok teşekkür ediyorum. 64 okulumuzda başlayan bu proje tüm hızıyla devam etmektedir. Kamu kurumlarımızın değerli yöneticileri bu işe çok sıkı sarıldılar. Birçok okulda birçok yenilikler yapmaya başladılar. Köy okullarımızda bilgisayar laboratuarları kurulmaya, modern bir eğitim vermeye başlandı. Kendi dinamiklerimizi harekete geçirebilirsek, top yekun bir kalkınma seferberliği yapabilirsek eğitimde daha da büyük mesafeler alabiliriz. Dünyanın en güzel şeyi insana yardım yapmaktır. Bu proje sayesinde öğrencilerimizin yüzündeki gülücükler bizleri son derece mutlu etmektedir ve daha çok çalışma azmi aşılamaktadır. Okulumuza yardımlarımız devam edecektir, bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Tabi ki bu çalışmaları yapmaktan asla yorulmayacağız. Ancak bizim öğrencilerimizden daha doğrusu aydınlık bir Türkiye'nin teminatı çocuklarımızdan beklentimiz, Atatürk İlke ve İnkılaplarının ışığında, bilim ışığında yetişmelidir. Bu konuda öğretmenlerimize sonsuz güveniyor, minnet ve şükranlarımı sunuyorum" dedi.


Öğrencilere Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürlüğü tarafından hazırlanan içerisinde kırtasiye malzemelerinin bulunduğu hediye paketleri protokol ve Bartın Orman Fakültesi öğrencileri tarafından verildi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2007 Cuma 19:13:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?