17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Kamu-Sen açlık grevine gitti

Türkiye Kamu-Sen Bartın Temsilcisi Başkanı Ziya Turhan, Türkiye Kamu-Sen olarak toplu görüşmelerde sağlık çalışanları için mücadele ettiklerini, haklı ve kararlılık içerisinde olduklarını, Ankara'da kurulacak olan Toplu Görüşme takip çadırında açlık grevi yapacaklarını söyledi.

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilciliği adına Türk Sağlık-Sen Bartın Temsilciliği tarafından toplu görüşmeler ve toplu görüşmelerde ele alınan gündem maddeleri ile ilgili olarak basın açıklaması düzenlendi.

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilciliği adına açıklama yapan Türk Sağlık-Sen Bartın Şube Başkanı Ziya Turhan, sağlık çalışanlarının tüm sıkıntılarının çözülmesi için mücadele ettiklerini söyledi. Turhan, "TÜİK'in açıkladığı 4 kişilik bir ailenin aylık 255 YTL'lik açlık sınırı baz alınarak masaya gelen ve bu konuda hiç bir hazırlık yapmayan hükümet memura karşı ne kadar duyarsız olduğunu göstermiştir. Kaldı ki 4 kişilik aile fertleri her öğün 1 simit ve 1 bardak çayla hayatını idame ettirecek olsa aylık en az 270 YTL harcaması gerekir. Kamu-Sen olarak aylık hesaplamalarda kullandığımız yöntemle baz alınan kriter ise çalışan ve çalışmayan insanın günlük en az tüketmesi gereken kalori miktarıdır. Bu yöntemle elde ettiğimiz çalışan için 2 bin 100 kalori/gün, çalışmayan insan için bin 800 kalori/gün olduğu gerçeğini ele
aldığımızda vardığımız sonuç 4 kişilik bir ailenin aylık açlık sınırı bin 12 YTL'dir" dedi.
Kamu çalışanlarına gelecek yıl için ayrılan kaynağın 5 milyar 750 milyon YTL olduğunu, bu rakamın düşük bir rakam olduğunu söyleyen Türk Sağlık-Sen Bartın Şube Başkanı Ziya Turhan, hükümetten samimi bir yaklaşım gelmediği takdirde eylemlerinin Ankara'da Toplu Görüşme takip çadırında açlık greviyle devam edeceğini söyledi.


Açıklamaların ardından Bartın'dan Ankara'ya eylem için giden Türk Kamu-Sen üyeleri alkışlar ve sloganlarla uğurlandı..

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2008 Perşembe 19:02:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?