22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Kamyoncular işsizlikten şikayetçi

Bartın Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkan Vekili Sabri Baş, kooperatife kayıtlı kamyoncuların günlerdir iş çıkması için sırada beklediğini ifade etti. 

Bartın Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifine kayıtlı kamyoncuların hergün kooperatif binasında iş çıkmasını beklediğini söyleyen Kooperatif Başkan Vekili Sabri Baş, "Kamyoncularımız dertli. Nakliyeyi inşaat setkörüne endeksli hale getirdiler. İnşaatçılık durunca nakliye de duruyor. Biz şimdi bu dönemi yaşıyoruz. Bölgemizde çimento ve kireç ağırlıklı sevkiyat işleri olduğu için, inşaat sektöründeki gelişmeler bizleri yakından ilgilendiriyor. Her türlü olumsuzluklarla mücadele eden kamyoncu esnafı, kış şartlarını da göz önünde bulundurduğumuzda adeta buhran dönemi yaşıyor. Ekonomik dengesizlikten kaynaklanan bu sıkıntılardan bir an önce kurtulmamız gerekiyor. Kooperatifimize günde 3-4 tane iş veriliyor. Demek ki Bartın'daki fabrikalarımız iş yapamaz hale gelmişler. Böyle olunca da ekonomik dengelerin bozulduğunu anlayabiliyoruz" dedi. 

Sıra almak için günlerdir kooperatiften gelecek haberi bekleyen kamyoncular ise ekonomik koşullar sebebiyle vergi ve sigorta gibi yükümlülüklerini yerine getiremediklerini belirttiler.

iha
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2007 Salı 11:49:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ibrahım altınpa IP: 88.242.13.xxx Tarih : 24.02.2007 19:49:04
Ya bu sadece bartında gecerli olan bır konu degıl her yerde oyle sayılır kazanan kazanıyor ama durust olan kaybedıyor desek yerıdır ben aydınlıyım nazıllı ılcesınde ıkamet edıyorum burda hıc mı hıc ıs alanı yok bız ne yapalımmmm olelım mı yaneee 2 sene once 10 lıraya gıdyrsa suanda 10 lıranın altına dusmus vazıyette bız rezıllıgını baskaları sefasını anlamak mumkun degıl mazotun fıyatına bakarmısnısz bunlar hıkaye olarak kalmsın lutfen saygılarımla...!