17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Kamyoncular kontak kapattı

Bartın'da, mazot fiyatlarının yükselmesi ve Bartın'da üretim ve istihdam sağlayan fabrikaların kendilerine iş vermediğini söyleyen kamyoncular kontak kapatarak eyleme başladı. Kamyon şoförleri, Bartın'dan yük çekmeyeceklerini söyledi.


207 üyesi ve 167 kamyon kayıtlı olan Bartın Sınırlı Sorumlu Bartın Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'nin kamyoncu üyeleri, mazot fiyatlarındaki artış ve nakliye işi alamamalarından dolayı kontak kapattı.

Günlerdir Bartın'da iş alamadıkları için mağdur duruma düşen, vergi borçları ile Bağ-kur primlerini ödeyemeyen kamyoncular sonunda kontak kapattı. Kamyoncular kooperatifinde toplanan kamyon şoförleri, yaşadıkları mağduriyetlerini alkışlarla protesto etti.


Bartın Sınırlı Sorumlu Bartın Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ayhan Keser, Bartın'da nakliye yapmayacaklarını belirtti. Yaklaşık 2 aydır yönetimde olduklarını anlatan Keser, şöyle konuştu: "Bartın'da kamyonculara iş sağlamak için uğraşıyoruz. Dışarıdan gelen kamyoncular olsun bizimkiler olsun nakliye konusunda iş sağlanması için fiyatların tabanına indik. Bizde artık inecek güç kalmadı. Çoğu arkadaşımız hacizlik durumda. En sonunda karar aldık. Yeter diyoruz. Hiç gitmeyelim kararı aldık.Bartın'daki işverenler zor durumda kalacak. Ama bizim kimseyi düşünecek halimiz kalmadı. İşverenlerden de bizi anlamalarını istiyoruz. Dışarıdan gelen kamyonlarla bizi bir tutmasınlar."


Uzun süredir iş alamadıklarını belirten kamyoncular ise, mazot fiyatının çok yüksek olduğunu belirterek "Bıçak kemiğe dayandı. Tepki veriyoruz. Fiyatlarımız geri geliyor. Bağ-kur ve sigortayı ödeyemez duruma geldik. Tek derdimiz insanca yaşamak, çalışmak. Bizi hiç kimse açık araziye terk edilmiş insan olarak görmesin" dediler.

iha
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2008 Cuma 18:22:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?