17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Kansere karşı bilinçlenelim

Kanser haftası sebebiyle Bartın İl Sağlık Müdürlüğü, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Devlet Hastanesi, Göğüs Hastalıkları Hastanesi ve Ulus Devlet Hastanesinde kanserle ilgili halkın bilinçlendirilmesi amacıyla bilgiler verdi. 

Bartın İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, Kanser Haftası etkinlikleri kapsamında hastanelerde bulunan personelin ve muayene için hastaneye gelen hastaların çeşitli kanserler konusunda bilinçlendirilmesi için bilgiler verildi. 

Hastanelere, bilgi amaçlı hazırlanmış olan bilgi notları ve broşürlerin yer aldığı stantlar açıldı. Sağlık Müdürlüğü ayrıca, Hükümet Caddesi ve Pazar yerinde kanser konusunda halka yönelik el broşürlerini dağıtarak, "Meme kanserini tanıyorum ve bu konuda bilinçliyim" anlamını taşıyan pembe kurdeleleri halka dağıttı. Halk Eğitim Merkezinin işbirliği ile bünyesinde eğitim veren Esenyurt, Polis Lojmanları, Gürgenpınarı ve Kutlubeydemirci köyündeki Halk Eğitim Merkezi kurslarındaki kursiyerlere ve bu bölgelerde yaşayan kadınlar yönelik, "Kanser nedir?, belirtileri nelerdir?, kanserden nasıl korunabiliriz?, meme kanseri, kendi kendine meme muayenesi, rahim kanseri ve sigaranın sebep olduğu kanserler" konusunda eğitimler düzenledi. 

İl Sağlık Müdürlüğü Kanser Haftası etkinlikleri kapsamında eğitimlere merkezde yer alan bütün kursları Nisan ayı boyunca vermeye devam edeceğini açıkladı.

.
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2008 Çarşamba 14:14:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?