17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Kapaklar sandalye için toplanıyor

KAPAKLAR TEKERLEKLİ SANDALYE İÇİN TOPLANIYOR

İzmir Ege Üniversitesi, İstanbul Ataşehir Belediyesi ve Anadolu Tüm Engelliler Kültür ve Dayanışma Derneği Bartın Şubesinin ortaklaşa geliştirdiği projeyle, engellilere tekerlekli sandalye alınabilmesi için plastik kapak toplama kampanyası başlatıldı.

Anadolu Tüm Engelliler Kültür ve Dayanışma Derneği Bartın Şubesi Sekreteri Bahattin Çakır, İzmir Ege Üniversitesi ve İstanbul Ataşehir Belediyesi'nin birlikte organize ettiği kapak karşılığı tekerlekli sandalye kampanyasını Bartın'da hayata geçirdiklerini belirtti.

Yaptığı çalışmalar sonucu olumlu sonuçlar aldıklarını belirten Bahattin Çakır, "Tane tane kapak toplama kampanyamız, İzmir Ege Üniversitesi ve İstanbul Ataşehir Belediyesi'nin birlikte organize ettiği kapak karşılığı tekerlekli sandalye verme kampanyasıdır. Kampanya süresince ilimizden çok destek alıyoruz ve bu durum bizim hırsımızı daha da güçlendiriyor" dedi. Derneğin amaçlarından bir tanesinin engelli insanlarımıza sahip çıkmak olduğunu anlatan Çakır, şunları söyledi: "Engelli insanlara sahip çıkmak için dernek binasından sahip çıkılmaz. Biz arabayla engellileri yerinde görüp onların psikolojik durumlarını görebilmek için ayaklarına kadar gittik ve çok olumlu sonuçlar aldık. Onların ihtiyaçlarını öğrendik ve vatandaşlarımızın sayesinde isteklerini yerine getireceğiz. Bartın Belediyesi'nin bize tahsis ettiği kamyonla okullardan kapak topluyoruz. Bartın halkı da topladığı kapakları derneğimize getirebilir."

Başlatılan kapak toplama kampanyasına okullar, resmi kurumlar ve kuruluşlar ile sivil toplum örgütleri destek veriyor. Şu ana kadar yapılan çalışma kapsamında 1 tona yakın kapak toplandı. Dernek 1 ton karşılığında dört adet tekerlekli sandalye alacak. Ayrıca kampanya sonunda iki ton kapak toplanması hedefleniyor.

KAPAKLAR TEKERLEKLİ SANDALYE İÇİN TOPLANIYOR
KAPAKLAR TEKERLEKLİ SANDALYE İÇİN TOPLANIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2010 Pazartesi 14:37:03
Güncelleme :27 Aralık 2010 Pazartesi 17:49:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?