17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Kapalı pazaryeri istediler

KÖY KADINLARININ ÜSTÜ KAPALI PAZARYERİ İSTEĞİ

Bartın'ın Ulus ilçesinden Bartın kent merkezinde kurulan pazara gelerek köyde ektikleri ürünleri satışa sunan köy kadınları, belediye yetkililerinden üstü kapalı pazaryeri talebinde bulundu.

Bartın Belediyesine ait pazaryerinde Salı ve Cuma günü kurulan köy pazarına gelen Ulus'un Hoca Köyü'nün kadınları, belediye yetkililerinden üstü kapalı pazar yeri istiyor. Köyde ektikleri ürünleri Bartın'da kurulan pazarda satışa sunan köylü kadınları, "Bartın Belediyesinin pazaryerine gelerek bağ ve bahçemizde ektiğimiz ürünleri satıyoruz ve ailemi ekonomimize katkı sağlıyoruz. Ancak kötü hava koşullarında çok sıkıntı yaşıyoruz. Çünkü kaldığımız bölümün üstünde çatısı yok. Yağmurda ve soğuk da satış yapabilmek çok zor. Çoğu zaman geliyoruz ama gelince de hastalanıyoruz. Belediye Başkanımızdan bu konuda yardım bekliyoruz" dedi.

Hoca Köyü Muhtarı Şenol Yağcı ise, köy kadınlarının isteği üzerine Bartın Belediyesine giderek gerekli müracaatları ve görüşmeleri yaptığını, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın'dan kadınların sıkıntısının giderilmesi için destek beklediklerini ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2010 Çarşamba 11:12:03
Güncelleme :12 Mayıs 2010 Çarşamba 17:21:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?