17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Kar esareti

BARTIN'DA KAR ESARETİ

Bartın'da, iki gündür kar yağışı devam ederken halen 49 köyle ulaşım sağlanamıyor. Eksi 8 derece olan hava sıcaklığı yüzünden çatılarda kalın buz sarkıtları oluştu.

24 Ocak 2010 tarihinden itibaren İl Özel İdaresi'ne bağlı ekipler kapanan 177 köyün yolunu ulaşıma açtı. Halen 49 köy yani 294 kilometrelik köy yolu ulaşıma kapalı. Bartın merkeze bağlı 19 köy yolu, Ulus ilçesine bağlı 20 köy yolu, Kurucaşile ilçesine bağlı 5 köy yolu ve Amasra ilçesine bağlı 5 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. Kapalı köy yollarının açılması için toplam 13 iş makinesi ve 60 kişi görev yapıyor.

İl Özel İdaresi Destek Hizmetler Müdürü Yılmaz Hızoğlu, öncelikli olarak doğum, hasta ve cenaze olan köylere öncelik verdiklerini söyledi.

Bartın ile Amasra arasında bağlantının sağlandığı kara yolunun Kazpınarı ve Hava Radar mevkii arasındaki kar yağışı aralıklarla devam ediyor. Bu bölgeden geçiş yapan araçlar zincir kullanırken zaman zaman da buzlanma ve kar sebebiyle zorlanıyor. Bölge trafik ekipleri özellikle bu bölgede trafik kontrollerini sıklaştırdı.

Kar yağışının ardından oluşan buzlanma araçlar kadar vatandaşları da zor duruma düşürüyor. Sabah erken saatlerde işyerlerine gitmek isteyenler buzlanma sebebiyle zor anlar yaşadı. Günlük yaşamlarına devam eden vatandaşlar kar ve buz sebebiyle yürümekte bile zorlanıyor. Belediye ekibi kent merkezinde oluşan kar ve buzlanmaya karşı önlemlerini artırdı. Hava sıcaklığının hissedilir derecede düştüğü Bartın'da eksi 8 derece olan hava sıcaklığı sebebiyle kalın buz sarkıtları oluştu.

BARTIN'DA KAR ESARETİ
BARTIN'DA KAR ESARETİ
BARTIN'DA KAR ESARETİ
BARTIN'DA KAR ESARETİ
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2010 Salı 11:03:02
Güncelleme :26 Ocak 2010 Salı 11:16:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?