17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Kar hayatı felç etti

Bartın'da etkisini gösteren yoğun kar yağışı,hayatı olumsuz yönde etkiledi. Bartın-Amasra karayolu ulaşıma kapanırken, görüş mesafesinin 1 metreye kadar düştüğü ve elektrik kesintisi yüzünden hiçbir iletişim aracının kullanılamadığı bildirildi. 

Yoğun kar yağışı sebebiyle 7 saat süreyle elektrik kesintisi yaşanırken, uzun süredir telefon ve internet gibi iletişim araçlarının da kullanılamadığı öğrenildi. Şehir merkezinde kar kalınlığı 15 santimetreyi geçerken, Bartın-Amasra karayolunda ulaşımın tek yönlü olarak,kontrollü bir şekilde sağlandığı bildirildi. 

Şehir merkezinde yaklaşık 300 ağaç tamamen yıkıldı. 8 ekiple akşam saatlerinden itibaren çalışmalarını aralıksız sürdüren Karayolları ekipleri, ulaşımın sağlanabilmesi için yaptığı yol açma çalışmalarından şu ana kadar sonuç alınamadı. İl merkezine bağlı 217 adet köye ulaşım ve iletişimin ne şekilde sağlandığı konusunda herhangi bir bilgi alınamazken, Kızılay Bartın Şubesi kurduğu 6 kişilik ekiple, polis ve jandarma ile koordineli bir şekilde çalışarak,yolda mahsur kalanlara yardım için hazır bekliyor. 

Bartın Meteoroloji Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, kar yağışının yarın da etkili olacağı kaydedildi.
iha
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2006 Pazar 09:40:47
Güncelleme :5 Kasım 2006 Pazar 09:44:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?