17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Kar yağışı yeniden başladı

BARTIN'DA KAR YAĞIŞI YENİDEN BAŞLADI

Bartın'da sona eren kar yağışı gece yarısından itibaren yeniden başladı. Kar yağışının etkili olduğu Bartın'da 80 köy yolu ulaşıma kapandı. Su fabrikasında çalışan işçiler de kapanan köy yolunu açmak için seferber oldu.

Bartın'da gece yarısından itibaren yağmaya başlayan kar hayatı olumsuz etkiledi. 80 köy yolu ulaşıma kapandı. Bartın İl Özel İdaresi Destek Hizmetleri Müdürlüğü ekibi, kar yağışı sebebiyle kapanan köy yollarının açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bartın'da ekipler tarafından kapanan 192 köy yolu yani bin 255 kilometre yolun 112'si açıldı. Geriye kalan 80 köy yolunun yeniden ulaşıma açılması için çalışmalar sürüyor. Kar yağışı sebebiyle kırsal kesimlerde kar kalınlığı bir metreye ulaştı.

Bartın ile Amasra'yı bağlayan karayolunun Kazpınarı mevkiinde aşırı kar yağışı sebebiyle araçlar geçişlerde zorlanıyor. Arabalar zincir yardımıyla yola devam ediyor. Kar yağışının etkili olduğunu belirten bir vatandaş, "Geçen yıl kar yağmamıştı. Bu yıl yoğun şekilde yağıyor. Hava çok soğuk. İnsanı zorluyor" dedi.

Bartın merkeze bağlı Kaman köyünün yolunun kapanması üzerine köyde bulunan su fabrikasının işçileri köy yolunu açmak için seferber oldu. Yaklaşık 20 işçi ellerine aldığı küreklerle yaklaşık bir saat süren çalışmayla köy yolunu ulaşıma açtı.

BARTIN'DA KAR YAĞIŞI YENİDEN BAŞLADI
BARTIN'DA KAR YAĞIŞI YENİDEN BAŞLADI
BARTIN'DA KAR YAĞIŞI YENİDEN BAŞLADI
BARTIN'DA KAR YAĞIŞI YENİDEN BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2010 Perşembe 12:25:00
Güncelleme :28 Ocak 2010 Perşembe 13:08:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?