17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Karaca operasyonu

BARTIN'DA KARACA KURTARMA OPERASYONU

Bartın'da, tel örgülerle çevrili arazinin içinde mahsur kalan bir karaca, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi ekipleri tarafından kurtarıldı.

Bartın merkeze bağlı Yıldız köyünde, ormandan geldiği tahmin edilen bir karaca, tel örgülerle çevrili bir yere sıkıştı. Vatandaşlar durumu Bartın Çevre ve Orman Müdürlüğü'ne bildirdi. Köye gelen ekipler uzun uğraşlar sonucu karacayı kurtardı. Tel örgülerin üzerinden atlayan karaca, doğal yaşamına döndü.

Çevre Orman Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü İlksen Ateşoğlu, şunları söyledi: ''Bir vatandaş tarlasında karaca gördüğünü ifade edince buraya geldik. Onu nasıl çıkarabileceğimize bakmak için burada bulunuyoruz. Allah'tan arazinin etrafı telli dikenli çevrili değil. Hayvana herhangi bir zarar gelmeyeceğini görmüş olduk. Akabinde arkadaşlar alanın kapısını hayvanın çıkabilmesi için açtı. Ama buna gerek kalmadı. Gördüğünüz gibi karaca sıçrayarak teli rahatlıkla aştı. Oradan da Karaağaçlık tarafındaki ormanlık alana yani yaşadığı yere geri döndü. İki yaşından küçük gibiydi."

Bartın ormanlarında pek çok sayıda karaca yaşadığını anlatan Ateşoğlu, şöyle konuştu: "Bu hayvanların korunması için çalışma yapıyoruz. Bununla ilgili avcı dernekleri aracılığı ile olsun diğer köylerdeki vatandaşlara bilgi vermek amacıyla sürekli hem koruma memuru arkadaşlarımız sürekli irtibat halindeler. Görüşme içerisindeler. Bilgi veriyorlar, bu hayvanları korumamız gerektiğini söylüyorlar. Sürekli takip ediyoruz. Korumaya çalışıyoruz. Bu bölgede çok sayıda karaca olduğunu biliyoruz ki, zaten koruma altına alınan hayvanlardan olduğu için sürekli rutin denetimlerle de kontrol ediyoruz. Bu şekilde gelen ihbarlarla da birtakım sıkıntılar varsa da gidermeye çalışıyoruz."

BARTIN'DA KARACA KURTARMA OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2011 Çarşamba 16:31:02
Güncelleme :15 Haziran 2011 Çarşamba 18:40:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?