17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Karadeniz'de kefal bolluğu

Uzun süredir hava şartlarının kötü olması sebebiyle denize açılamayan balıkçılar cemrenin düşmesinin ardından denize çıktı. Karadeniz'de kefal bolluğu yaşanmaya başladı.

Karadeniz üzerinden gelen kar yağışı ile birlikte çıkan fırtına Bartın'da balıkçıları vurmuştu. Ekmeğini denizden çıkaran balıkçılar fırtına nedeniyle yaklaşık 1 hafta denize açılamamıştı. Fırtınanın etkisini azaltmasıyla birlikte balıkçılar kendilerini denize attı.

Sabahın ilk ışıklarıyla denize çıkan balıkçıların ağları kefal balığı ile şenlendi. Sezon başından itibaren başta hamsi ve istavrit olmak üzere bol miktarda balık avlayan Bartınlı balıkçılar, hamsinin beklenen düzeyde kar getirmemesi üzerine büyük balıkçı tekneleriyle avlanmaya ara verdi.

Bartınlı balıkçı Aydemir Contay, "Uzun süre balık avlanamadı. Havalar izin vermedi. Cemrenin düşmesinin ardından havalar ısındı ve denize açılmaya başladık. Bu aralar kefal bolluğu yaşanıyor. Kilosu 3 YTL'ye kadar düştü. Vatandaşın alım gücü de düşük olduğu için büyük ve ucuz olan kefal tercih ediliyor" dedi.

Tezgahlarda 3 YTL'ye satılan kefal balığı vatandaşları da memnun etti. Bartınlı balıkçılar tezgahlarında günlük 50 kilograma yakın kefal satıyor.

iha
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2008 Salı 12:19:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?