17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Karadeniz'de metan gazı araştırması

Batı Karadeniz'de metan gazı arama çalışmaları aralıksız olarak sürüyor. 

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ekipleri, HEMA Endüstri A.Ş. tarafından başlanılan "Metan Gazı Arama" projesi kapsamında, Bostanlar Köyü'nde 35 kişilik ekiple kuyu açma çalışmalarına başladı. Çalışmalarda, Hema şirketinden yaklaşık 15 mühendis ve işçi kadrosu görev yapıyor. Aralıksız olarak devam eden çalışmaların kısa sürede tamamlanacağı ve metan gazı aranmasına başlanılacağı belirtildi. 

Bin 700 metreye kadar sondaj çalışmasının yapılacağı Bostanlar Köyü'nde çalışmaların tamamlanmasının ardından, metan gazı bulunulmasına kesin gözüyle bakılıyor.
iha
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2006 Cuma 14:59:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
serkan erkan IP: 81.215.44.xxx Tarih : 9.12.2006 19:08:42
Bende düşünüldüğü gibi Bartın'lı olmanın gururunu onurunu yasayanlardan biriyim.Her ne kadar eğitimim dolayısıyle memleketiin hasretiyle yanıp tutuşsam da internet erişimleriyle Bartın'ma baktığımda artık Bartın'ın daha bir postmodern,insanlarımın daha bir çağın gerektirdikleriyle düşünüp hareket ettiğinin farkına varıyorum..bunu güzel ülkemin tüm insanları için geçerli bir öğe,düşünüm sistemi olarak görmek istiyorum ne yazık ki bunun biraz daha vakit alacağı bir gerçek...asıl konuya gelecek olursak memleketimin birçok güzelliğinin yanında bu uğraş alanlarının farkedilmesini sağlayan tüm insanlara sonsuz teşekkür ediyorum.Ayrıca bu tür insanlarımızın kalkınmasını sağlayacak olayların daha yürekten bir çoşkuyla desteklenmesini umuyor ve iyi niyetlerini artık göstermelerini bekliyorum..DIŞA BAĞIMLILIĞIN BİZİM İNSANIMIZA YÜKLEDİĞİ AĞIR TONAJLARDAN KURTARMA GİRİŞİMLERİ İÇİN atılaak her adımlardan dolayı sizlere minnettarım tekrar tekrar tesekkürler.Yarınlarında insanların dualarını almak isteyen tüm girişimciler için;lütfen insanlarımızı dışa bağımlılıktan güzel BARTIN'nı terketmelerinden kurtarın saygılarımla...